Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ALO! OTKRIVA

Miši Banani plene imovinu!

Autor: S. Vojinović - A. Veljković | 31.10.2013 - 20:09:00h | Komentara: 1

Rodoljubu Raduloviću, poznatijem kao Miša Banana, država će uskoro zapleniti sve nekretnine koje se vode na njegovo ime za koje je dokazano da ih je stekao švercom kokaina iz Južne Amerike zajedno sa Darkom Šarićem, zbog ćega je i optužen u našoj zemlji, saznaje „Alo!“

Rodoljub Radulović  zvani Miša Banana

Rodoljub Radulović zvani Miša Banana | Foto: RAS

 Finansijska istraga u slučaju Radulovića privodi se kraju.

- Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, Jedinica za finansijske istrage je preuzela slučaj kako bi se utvrdilo šta sve Radulović poseduje u Srbiji, ali i u inostranstvu. Na osnovu do sada prikupljenih dokaza, došlo se do podatka da je Radulović vlasnik nekoliko stanova i kuća, ali i poslovnih prostora u Beogradu, u pitanju je na hiljade kvadrata... I svaki od tih objekata nalazi se u najelitnijim delovima grada. Za većinu je utvđeno da su stečeni od poslova sa švercom droge. Istovremeno, kao i u slučaju Šarića, proveravaju se nekretnine koje su vlasništvo njegovih najbližih rođaka, prijatelja i poslovnih partnera, jer sumnjamo da je i na taj način prao novac od droge. Pored toga, zatražili smo i od nadležnih u inostranstvu da se proveri još nekoliko nekretnina za koje sumnjamo da ih je stekao na nelegalan način. Istraga je skoro privedena kraju, tako da vrlo brzo sledi zaplena - objašnjava naš izvor iz krugova finansijske istrage.

Šarić

Darko Šarić

 Radulovića, zvanog i Miša Amerika, Tužilaštvo za organizovani kriminal optužilo je da je primao naloge od Darka Šarića i pokojnog Dragana Dudića Frica da prekookeanskim brodovima švercuje kokain iz Argentine ka Španiji. Dokazi o povezanosti Radulovića sa klanom pronađeni su 26. novembra 2011. u stanu Mihajla Avramovića u Beogradu. Pronađen je i račun na ime Radulovića za kupovinu broda “Verti” od 300.000 evra preko švajcarske banke. Taj brod je korišćen za prevoz kokaina. Šverc je bio prikriven transportom soje preko Radulovićevog preduzeća “Man mare”. Kada je kokain 21. aprila 2009. utovaren na brod, Radulović je telefonom razgovarao sa organizatorima, Dudićem i Željkom Vujanovićem, a često i sa izvesnim Rođom, koga je obavestio da je posle deset ponuda našao odgovarajuće brodove. Radulovića, koji se u vreme šverca viđao sa pevačicom Anom Nikolić, u telefonskim razgovorima drugi organizatori su zvali Pevač.
Kokain je utovaren kod La Plate, a soja u luci San Lorenco u Argentini. Drogu su preuzimali mali ribarski brodovi kod Gibraltara. Zabeležen je i razgovor Radulovića sa kapetanom broda Vasom Janićem, koji ga obaveštava da jedan brod pretresan: „Juče je bilo malo frke, nije taj“. Time se potvrđuju reči svedoka saradnika Draška Vukovića da je u Argentini presretnut brod na kojem nije bilo kokaina. Kada je brod iskrcao prijavljenu soju, zbog manjka u težini Radulović je morao da plati kaznu od 40.000 evra.
Poternica protiv Radulovića raspisana je u junu 2011. godine.

Od Floride preko Španije do Lihtenštajna!

Radulovićeva porodica, supruga Jasna, sinovi Đorđe i Petar i kćerke Jelena i Jovana, zvanično je nastanjena na Floridi, ali Radulović ima kuće u Beogradu, u Kotoru i u selu kod Marbelje u Španiji. „Alo!“ je nedavno pisao da se Radulović već duže vreme krije u Lihtenštajnu, a pre toga boravio je u Španiji. Kneževina Lihtenštajn je malena evropska država smeštena između Austrije i Švajcarske, poznata kao poreski raj Evrope, ima više registrovanih kompanija, nego stanovnika.    
Poslednji komentari
  • Roki Vreme: 01.11.2013 08:07h

    HA,ha. A na njegovo ime ima samo garsonjera u Ritopeku.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP