Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PROCES DECENIJE

Mišković na sudu: Nisam kriv!

Autor: A. D. - B. J. | 14.11.2013 - 15:43:00h | Komentara: 7

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković negirao je danas optužbe, na početku suđenja u Specijalnom sudu, da je sa saradnicima oštetio putarska preduzeća za više miliona evra, ističući da ne razume za šta je odgovoran.

Spreman na  dug proces:  Miroslav  Mišković

Spreman na dug proces: Miroslav Mišković | Foto: Dušan Milenković

- Nisam kriv, ne osećam se krivim. Nisam razumeo optužnicu, razumeo sam samo deo o ličnim podacima, kvantitativnim pokazateljima i datume, ali

Uključite grejanje!

Po povratku sa pauze, a neposredno pre izjašnjavanja optuženih o krivici, advokati su zatražili da se u delu sudnice gde su smešteni optuženi uključi grejanje jer su im klijenti preneli da su se "smrzli".

nijednu rečenicu optužnice nisam - rekao je Mišković u kratkom izjašnjenju o krivici.


Prema njegovim rečima, sebe ne može da prepozna ni u jednom delu optužnice i ne razume zašto je optužen.


- Ovo je posao za primer kako treba da se radi u Srbiji, ali ja ne razumem ekonomske kategorije iz optužnice - rekao je Mišković.


On je istakao da ne mogu da postoje dva kontrolna akcionara, odnosno dva većinska vlasnika, kako je to navedeno u optužnici - on i optuženi Milo Djurašković.


Krivicu su, takođe, odbacili i Đurašković, Marko Mišković, kao i ostali optuženi.


U nastavku suđenja, Mišković će početi detaljno izlaganje svoje odbrane.

Mišković: Ne želim da se izjasnim o imovinskom stanju!

Ranije na suđenju, Miroslav Mišković je sudiji kazao da ne želi da se izjasni o svom i imovinskom stanju svoje porodice, te da "nema izmene u odnosu na podatke koje je ranije dao". Miroslav Mišković (68) pre sat vremena stigao u zgradu Specijalnog suda gde njemu, njegovom sinu Marku, vlasniku “Nibens grupe” Milu Đuraškoviću i njihovih osam saradnika treba počelo suđenje za višemilionske malverzacije sa putarskim preduzećima.

Sudija je kazao Miroslavu Miškoviću da je "dobio njegov dopis da se izjasni o imovnom stanju i njegove porodice", pa ga je upitao "da li želi da se o tome izjasni?".

Mišković je odgovorio "Ne želim", nakon čega je upitan "da li je došlo do promene nekih drugih podataka?", na šta je odgovorio "U ovom trenutku nije."

Mišković se nakon tog razgovora vratio na mesto.

I Marko Mišković je izjavio da je upoznat sa podneskom i da nema izmena u odnosu na prethodne podatke.


S obzirom na dužinu optužnice (predmet ima 10.000 stranica), i radno vreme suda, ne očekuje se da će Mišković danas stići da se brani pred sudom, pa će se verovatno dogoditi sutra.

Suđenje, pred većem sudije Vladimira Vučinića, inače predsednika Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, počeće tako što će zamenik tužioca za organizovani kriminal najpre pročitati optužnicu protiv 11 okrivljenih, koja je napisana na 124 strane.

Posle čitanja, svako od optuženih će se izjašnjavati da li je optužnicu razumeo i da li će iznositi odbranu.
Na suđenje je stiglo i šest stranih stranih posmatrača koje je predložila odbrana Miškovića, a sud predlog prihvatio 25. oktobra i dozvolio da suđenje prate posmatrači kojima će odbrana obezbediti i platiti prevodioce. Oni takođe neće imati nikakvu procesnu ulogu u posttupku.
Mišković stariji i mlađi, Đurašković i još osam osoba optuženi su da su oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a državu za 472 miliona dinara.
Poslednji komentari
  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 14.11.2013 17:50h

    Криминалци свих земаља, уједините се!

  • Kosta Vreme: 14.11.2013 19:31h

    U stampi u poslednje vreme citamo svasta: 1.Miskovic tvrdi da je u optuznici protiv njega tacno samo njegovo ime. Strani posmatraci prisustvuju sudjenju. 2.Cvijan,dok je Tadic bio predsednik Srbije,bio je bio u njegovom kabinetu,a kad je izgubio na izborima presao u tabor naprednjaka.Sada kada se sudi Miskovicu tvrdi da je nevin i kritikuje vlast ciji je i sam deo.U cijoj je sluzbi Cvijan?Ima li vise poslodavaca? 3.Dinkic i Miskovic su kod Tadica namestali prodaju vojne imovine.Ko je ovde poslodavac?

  • Rajna Vreme: 14.11.2013 19:49h

    hteo je da kaže da on nije kriv ništa manje od onih političara koji su mu to omogućil.

  • Srbaaaaaaaaaaa Vreme: 14.11.2013 21:56h

    Go*no Miloševičevo, kako te nije stid...uffffff još lažeš narod i sve oko sebe??????? Oduzetr mu svu ama baš svu imovinu i strpat ga u zatvor godinama, koliko si ojadio Srbiju i njezin narod!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • catwomen Vreme: 14.11.2013 22:18h

    Da nije kriv uopste samo je ,,malo krao,, drzavu....neverovatan covek zaista i jos ocekuje da narod poveruje

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP