Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DŽABA SE ŽALI

Mišković ne može da mrdne iz Srbije još najmanje tri meseca!

Autor: Tanjug | 22.04.2014 - 17:20:00h | Komentara: 1

Specijalni sud u Beogradu produžio je za još tri meseca meru oduzimanja pasoša vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću.

Miroslav Mišković

Miroslav Mišković | Foto: Nebojša Marković

Sud je odbio molbu da mu trajno vrati pasoš i ukine zabranu napuštanja boravišta, čime je Miškoviću onemogućeno da putuje u inostranstvo.

Na rešenje predsednika sudskog veća koje mu sudi, vlasnik Delta holdinga ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, izjavila je Tanjugu portparol suda Dušica Ristić.

Ona je precizirala da je predsednik veća doneo rešenje kojim je odbijen predlog Miškovićevog branioca da mu se ukine mera zabrane napuštanja boravišta i vrati pasoš.

Takodje, dodala je Ristić, prilikom redovne kontrole da li još stoje razlozi zbog kojih je mera određena, predsednik veća je Miškoviću produžio meru zabrane napuštanja boravišta za još tri meseca.

Miškoviću je oduzet pasoš i izrečena zabrana napuštanja boravišta 23. jula prošle godine, kada je uz jemstvo od 12 miliona evra u gotovini pušten iz pritvora.

Od kada se brani sa slobode, vlasnik Delta holdinga se tri puta obraćao sudu da mu vrati putnu ispravu i omogući put u inostranstvo na sastanke s poslovnim partnerima.

Sud je samo u decembru prošle godine Miškoviću odobrio put u London i privremeno mu vratio pasoš, dok je u januaru i aprilu odbio njegove zahteve za putovanja u Holandiju i Italiju.

Mišković je na sudjenju u više navrata apelovao na sud da mu vrati pasoš navodeći da je on vlasnik više firmi u inostranstvu a pasoš njegovo sredstvo za rad.

Suđenje Miškoviću za zloupotrebe sa putarskim preduzećima nastavlja se u maju.
Poslednji komentari
  • ma ne pustajte ga Vreme: 23.04.2014 08:01h

    Nikako mu ne treba nista udovoljiti, ni jedan neprijatelj Srbiji nije naneo toliko stete kao ovaj covek.Covek koji je poznat po aroganciji okrutnosti, beskorpulozan u otimanju i nipodastavanju svakog i u svemu.To je covek koji nije stekao nista svojim znanjem vec iskljucivo posebnim pogodnostima koje je sam nevidjenom korupcijom stvarao.To je covek koji nije ni od kuda dosao vec poreklom iz centralne Srbije i od svoje drzave i naroda uzeo i izneo napolje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP