Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TRAŽI ISTA PRAVA KAO I DRUGI

Mišković: Ne terajte me da se tužimo po međunarodnim sudovima!

Autor: Telegraf | 24.01.2014 - 15:35:00h | Komentara: 2

Miroslav Mišković pred Specijalnim sudom zatražio da ima ista prava kao i drugi i da mu bude trajno vraćen pasoš kako bi mogao da putuje u inostranstvo.

Miroslav Mišković

Miroslav Mišković | Foto: Oliver Bunić

Miroslav Mišković, vlasnik “Delta holdinga”, poručio je danas sa sudske govornice svojim advokatima da odmah podnesu pismeni zahtev za prekid postupka.
Takođe, zatražio je da mu bude vraćen pasoš, ali sud taj njegov zahtev nije prihvatio.
- Prekinite posutpak, država je kriva, a ne ja. Juče sam ovde saznao nešto novo, ključni podatak, da je država kriva za propast putarskih preduzeća – objasnio je svoj zahtev Mišković i osvrnuo se na iskaz Mila Đuraškovića koji je juče rekao da je država Srbija otpisala dug od oko 32 miliona evra prema putarskim preduzećima, kao i kamate od oko 42 miliona evra.
- To je ukupno skoro 75 miliona evra – rekao je Mišković.
On je prethodno zatražio i da mu sud vrati pasoš, kako bi modao da bez ograničenja putuje van granica Srbije, uz opasku da “iako bi možda neki želeli da ode i nikada se ne vrati, on to neće učiniti”.
Od suda je zatražio i da vodi računa o njegovim i pravima njegovog sina Marka, “kako njihov prljav veš ne bi morao da iznosi van granica Srbije”.
- Molim vas da imam ista prava kao drugi pred ovim sudom. Tražili ste mi jemstvo od 12 miliona evra u kešu. Nemate pravo da mi blokirate ličnu imovina u vrednosti od 45 miliona evra, a šteta po optužnici je 16 miliona evra. Molim vas, razmislite dobro, ne želim da tužim svoju državu Srbiju pred međunarodnim sudovima – rekao je Mišković.
Sudsko veće odbilo je da Miroslavu Miškoviću, vlasniku “Delta holdinga”, trajno vrati pasoš, koji mu je oduzet kada je uz jemstvo pušten na slobodu. Mišković tako i dalje ne sme da napusti granice Srbije bez odobrenja suda.
- Mišković treba da zna da se protiv njega vodi ozbiljan postupak. Postoje određena ograničenja u kojima postoji pomak. Bio je u pritvoru, sad je na slobodi uz oduzetu putnu ispravu i on to mora da shvati. Kad je reč o odlascima u inostranstvo, ja sam to prvi put odobrio i uznemirio javnost, ali se na to ne obazirem. Ta odluka je bila zbog toga što ste duže bili u pritvoru i sigurno je bilo problema u vašoj komunikaciji s poslovnim partnerima. Procenio sam da ćete se vratiti i opet bih isto učinio – rekao je sudija Vučinić.
Poslednji komentari
  • laki Vreme: 24.01.2014 16:43h

    a kome da se žale na vaše poslove stotine i stotine bez radnih mesta i uništenih firmi da vas tuže sudovima u eu ili svetom petru

  • Драгомир Vreme: 25.01.2014 11:30h

    Овде ће бидне како ми сељаци велимо кој кога зај... Добро,да се не изражавам!Он има паре и само вели ,,европском суду,, колика је тарифа да ме ослободите?Они кажу да је толоко и толико и наши ће мало сутра да то докажу?[НАШИМА ЋЕ РЕЋИ ЕВО ТИ ПЕДЕСЕТ ЕВРА ДА ЋУТИШ И КРАЈ ПРИЧЕ!А том суду Мишко покаже да је све радео по нашим законима које је он наредио да бидну?Нема,бато,то када осети мирис крви ,пардон,новца за бога више не зна?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP