Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

RASPRAVA NA SUĐENJU

Mišković se žalio da mu je hladno!

Autor: Tanjug | 03.03.2015 - 12:08:00h | Komentara: 2

Objedinjeno suđenje vlasniku "Delta Holdinga" Miroslavu Miškoviću i ostalim okrivljenima za oštećenja putarskih preduzeća i kruševačke fabrike maziva FAM nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izlaganjem uvodnih reči branilaca optuženih.

Miroslav Mišković

Miroslav Mišković | Foto: E. Čonkić

Međutim, na početku današnjeg suđenja Mišković je zatražio od predsednika sudskog veća sudije Maje Ilić da dozvoli optuženima da sede u sudnici jer se ne greje deo za optužene.

- Sudija, ovde je hladno i grejanje ne radi. Da li možemo da pređemo u sudnicu, upitao je povišenim tonom Mišković sa ulaza boksa za optužene koji je ograđen staklom.

Sudija Ilić mu je ukazala da na nju ne može da viče, a potom dozvolila optuženima da pređu u sudnicu.

Advokati Miškovića i njegovog sina Marka svoje uvodne reči dali su na prošlom sudjenju, odbacujući sve optužbe i najavljujući da će kao svedoke pozvati bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića i bivšeg ministra Slobodana Radulovića.

Na današnjem pretresu uvodnu reč izlagao je advokat Aleksandar Popović, branilac Mikovića i Predraga Filipovića iz "Delta brokera".

On smatra da su dokazi tužilaštva isti kao i dokazi odbrane ali da ih različito tumače.

- Ovo je postupak gde se sudi najvećem privredniku Sudije, gde je dato najveće jemstvo u istoriji, postupak zbog kojeg su pojedini ministri tvrdili da je počeo štrajk advokata, postupak zbog kojeg su sudije gubile posao i gde ima najviše neuobičajenih sudskih odlika, naveo je pored ostalog advokat Popović.

On smatra da cela situacija liči na scenario za neki film i pita se otkud Predrag Filiović na optužnici, kada je samo radio svoj posao.

Nakon pauze koja je u toku zbog ponovljenog početka sudjenja nakon spajanja dva postupka, odbranu bi trebalo da iznese optuženi Milo Đurašković, vlasnik "Nibensa", koji se tereti i za malverzacije sa putarskim preduzećima i fabrikom FAM.

Protiv Miškovića, njegovog sina Marka i Đuraškovića, kao i još osam optuženih, vodi se krivični postupak zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra. Slučaj FAM pokrenut je pre postupka protiv Miškovića.
Mišković, njegov sin Marko i Đurašković bili su uhapšeni u decembru 2012. godine. Pušteni su da se brane sa slobode uz jemstva od više miliona evra, a pasoši su im i dalje u sudskom depozitu i ne mogu da napuste boravište bez odobrenja suda.
Poslednji komentari
  • Гаврило Vreme: 03.03.2015 12:57h

    МИШКО ЦАРЕ, само им недај паре !!!!

  • Kuki Vreme: 03.03.2015 16:11h

    Pancir je hladan,slabo greje a covek nije obukao untruci,ne idu uz ovo odelo..!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP