Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ODREĐENO JEMSTVO POZNATOM TAJKUNU

Miškovićeva sloboda košta 12 miliona evra!

Autor: Tanjug | 19.07.2013 - 16:47:00h | Komentara: 5

Specijalni sud u Beogradu odlučio je danas da vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković može da bude pušten iz pritvora ako položi sudu jemstvo od 12.000.000 evra u dinarskoj protiv vrednosti.

Miroslav Mišković

Miroslav Mišković | Foto: N. Marković

Mišković je u pritvoru od hapšenja 12. decembra prošle godine.

On će biti pušten da se brani sa slobode nakon što sudu pruži dokaze da je položio 12 miliona evra za jemstvo da će se odazivati svim pozivima suda, navodi se u saopštenju Specijalnog suda.

To je najviši ikad odredjen iznos za jemstvo u srpskom pravosudju, čak 12 puta viši nego što je uplatio dosadašnji rekorder nekadašnji predsednik FSS Zvezdan Terzić od milion evra.

Miškoviću je takodje, odlukom suda odredjena mera zabrane napuštanja boravišta uz obavezu javljanja Policijskoj upravi za grad Beograd - PS Savski Venac, svakog prvog radnog dana u mesecu, uz privremeno oduzimanje pasoša.

Protiv ovog rešenja Specijalnog suda, Mišković i tužilaštvo za organizvani kriminal imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu, ali žalba ne zadržava izvršenje rešenja.

To znači da ako Mišković uplati utvrdjeni iznos jemstva može da se nadje na slobodi i pre odluke Apleacinog suda o eventualnoj žalbi tužilaštva.
Osim Miškovića, u pritvoru u ovom predmetu je još samo vlasnik Nibens grupe Milo Djurašković. Miškovićev sin Marko je u kućnom pritvoru od aprila, dok se ostali optuženi brane sa slobode.

Posle šest meseci istrage, tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv njih trojice i još osam osumnjičenih za nezakonito izvlačenje i prisvajanje finansijskih sredstava i imovine iz više preduzeća za puteve u periodu od 2005. do 2010. godine.

Tužilaštvo sumnja da su na taj način oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.
Poslednji komentari
  • Sale Vreme: 19.07.2013 19:17h

    Za bogatstvo koje je stekao trebalo je da polozi 120 miliona a ne 12 .

  • olga Vreme: 19.07.2013 22:36h

    Cilj i jeste uzimanje para,a ne nikakva borba protiv korupcije;sve je to kupovina glasova foliranta Vučića.Platiće Srbi do kraja takvu odštetu Miškoviću da ima samo da se puše.

  • Kristina Vreme: 19.07.2013 23:06h

    Znaci ostetili su preduzeca za 150 miliona evra i drzavu za preko 4 miliona a treba da plati odstetu samo 12 miliona i da zapali iz zemlje sa ostalim parama koje je vec izneo preko svojih offshore kompanija ? Alo bre. Dozivotna i oduzimanje sve imovine njemu i porodici odmah po kratkom postupku !!! I kako je moguce da mu kompanije jos uvek rade i pri tome i dalje krse zakone Srbije utajom poreza i kombinacijama sa carinom ?!? Ako stvarno prizeljkujete haos i narod na ulicama koji ce krenuti sam da se sveti lopovima i onima koji ih oslobadjaju samo izvolte, ali nemojte posle da se perete da niste upravo Vi krivi svojim postupcima za opravdani revolt naroda.

  • dedi Vreme: 20.07.2013 02:45h

    @Kristina: Zagrej stolicu, pa stekni. A on je svoja preduzeca ostetio nije tudja. Nisu imali ovi novi kada da izglasaju novezakone. I ako su na moje komentare od pocetka afere sa Miskovicem bili pljuvani i deljeni minusi. Ja vodim svoje firme tacno 16 god. sirom EU. I znam dokle moze da a dokle nemoze. A mogu misliti da jedan tako jak osnivac ne angazuje vrhunske strucnjake za sve mahinacije. Tako da ce on platiti to sto duguje drzavi. A svoje firme moze zadenuti katanac.

  • boro Vreme: 20.07.2013 09:05h

    borba protiv korupcije hahaaaaaaa , još će dobiti i odštetu za vreme provedeno u zatvoru . i treba , sposoban čovjek sve okreće oko malog prsta . VOZI MIŠKO NIKO TI NIŠTA "NESMIJE "

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP