Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MUČKI NAPAD NA DARKOLINU PERIĆ (23)

"Mislila sam da će me ubiti zato što se oblačim kao žensko!"

Autor: Ružica Kantar | 12.02.2014 - 21:20:00h | Komentara: 22

„Sačekali su me kada sam izašla iz kluba. Opkolili su me. Išla sam brzo, ne osvrćući se na prozivke. Pretili su mi da će me zaklati nožem i da će me baciti preko mosta koji smo u tom trenutku prelazili. Pokušala sam da pobegnem, ali su mi preprečili put."

Darkolina Perić

Dozivala je u pomoć dok nije izgubila glas. Policija je kasnije stigla: Darkolina Perić | Foto: Nebojša Marković

Jedan od njih me je pesnicom iz sve snage udario u glavu. Perika mi je pala. Onda se zaleteo i iz sve snage me šutnuo u leđa. Plašila sam se da će me ubiti!“, priča za „Alo!“ Darkolina Perić (23), transrodna osoba iz okoline Valjeva, o kojoj je „Alo!“ već pisao, a koju su u subotu iz čista mira mučki napala petorica mladića.

napad na Darkolinu

Darkolina maše ispred kamere u centru Valjeva

- Čekali su me ispred vrata kluba u kojem sam bila. Bila sam sa drugom. Pratili su nas. Sa njima su bile i dve devojke. Na mostu su nas opkolili i počeli da prete i vređaju. „Hoćeš malo da plivaš u reci, a?!?“, vikao je jedan - priča za „Alo!“ uznemireno Darkolina. Ona je nastavila da hoda, želeći što pre da dođe do osvetljenijeg dela jer je u tri sata ujutru, kada se to sve dešavalo, Valjevo bilo potpuno utonulo u mrak.

napad na Darkolinu

Mladić je napada i skida joj periku...

- Jedan od njih mi je sve vreme pretio i govorio vulgarnosti, a onda je u jednom trenutku počeo da me vuče za tašnu. U tom otimanju, nekako mi je pocepao jaknu. Otrgla sam se i krenula brže da hodam. Drug je ostao iza preplašen. Bio mi je cilj da dođem do sata jer sam znala da je tamo pokriveno kamerama. Tu su nas njih petorica opkolili. Osećala sam da je gotovo sa mnom! - prepričava naša sagovornica. Ipak, nesrećna devojka, koja je već preživela mnoge muke zbog toga što se, iako rođena u muškom telu, još od detinjstva oseća kao žena, uspela je nekako da se izmigolji. Taman kada je pomislila da je izmakla, dečko koji je najviše vređao potrčao je za njom.

Ceo život - pakao!
„Alo!“ je već pisao o mukama kroz koje je tokom svog života prolazila Darkolina Perić, koja se, iako rođena kao muškarac, oduvek osećala kao žena. „Oduvek sam se osećala kao devojčica. Lakirala sam nokte, oblačila suknjice, koristila ženski toalet u školi... Ali, odrastanje u predgrađu Valjeva je bilo pravi pakao. Zbog toga što sam, deca su me tukla, maltretirala i bacala mi knjige na pod u školi. Komšije i rođaci su u početku mislili da će me to proći, a onda da sam luda. Mrzela sam sebe i svoje telo“, pričala je za naš list Darkolina.
 


- Vrištala sam dok nisam ostala bez glasa. Dozivala sam policiju, mahala kameri, izgubila sam se. Plakala sam. On mi je prišao i iz sve snage me udario pesnicom u glavu. Sagla sam se. Bila sam poluonesvešćena. Zakačio me još jednom šakom i udario nogom. U očima sam mu videla želju da me ubije - navodi ona.

- Počela sam da trčim i vrištim. Trčala sam, nisam ni svesna koliko. Videla sam samo njegovu senku iza leđa. Osećala sam neopisivi strah. Grad je bio pust. Samo manijak koji me juri i ja. Vikao je da će me zaklati. Pomislila sam da ima nož ili tako nešto - nastavlja ona svoju potresnu priču. Srećom, njeno vrištanje i zapomaganje čuo je slučajni prolaznik, koji joj je prišao i zagrlio je.

napad na Darkolinu

... a zatim je udara nogom u leđa

- Nisam mogla da stojim. Sela sam na pločinak. U tom trenutku, stigla je patrola policije. Drhtala sam. Bila sam van sebe. Mladić koji me je jurio pobegao je čim je video policiju - završava Darkolina, koja zna da je motiv napada bila čista mržnja prema njoj jer je različita. Slučaj je prijavila policiji.

 
Poslednji komentari
  • trtomir Vreme: 12.02.2014 22:44h

    ma dajte, darkolina@?!? kakva je ovo sprdnja? ne razumem kako je on umislio da je ona i tako se oseca, a nije u ludnici. ja sutra da kazem da se osecam kao kraljica elizabeta zavrsio bih u lazi, a ovaj darko se oseca kao darkolina i dobice na kraju jos pare od drzave da promeni pol. po meni je on lud koliko i neko ko se oseca kao delfin

  • Pupaque Vreme: 13.02.2014 01:07h

    "Trtomire", nick ti sasvim prilici.

  • Ludi ja Vreme: 13.02.2014 01:12h

    Deca nam umiru ,a ova banana drzava baca pare na ovakve uvrnute likove.Priznacete malo je degutantna tema kada znamo koliko dece boluju od opakih bolesti i nazalost ne prezive, a ovakvi su ipak zivi i zdravi,i vode kako tako zivot

  • NN Vreme: 13.02.2014 01:54h

    Trtomire, obrazuj se i ne brukaj se.

  • Ljiljana Vreme: 13.02.2014 03:23h

    Zbog takvih kao sto si ti, Srbija ce ostati na nivou belorusije, ukrajine, kazachstana ... velika sramota, da je ALO! objavio tvoj komentar.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP