Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PREGOVARAČKI TIM SPREČIO KRVOPROLIĆE

Mislio je da će ga policajci opljačkati!

Autor: B. Jelovac - N. Božović | 12.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 4

Penzioner Dragomir Minić (67), koji je prekjuče ranio dostavljača hrane Nijaza Džafu (50) i policajca Desimira Rečevića i zabarikadirao se u svojoj kući u selu Metikoš kod Kraljeva pucajući iz „kalašnjikova“ na sve strane, paranoično je tokom cele drame ponavljao da svi žele da ga pokradu - rođaci, komšije i poznanici, pa čak i policajci koji su intervenisali.

Predao se nakon osam časova: Dragomir Minić (67)

Predao se nakon osam časova: Dragomir Minić (67) | Foto: N. Božović

„Ne prilazite! Imam automatsku pušku i 400 metaka. Ostavio sam i ceo okvir za sebe! Moj život je svakako gotov! Ja sam već umro!“, govorio je
penzioner Dragomir Minić (67)

Izuzetno glasni alarm koji se uključivao u njegovoj kući čim bi se neko približio, dodatno ga je „u to uveravao“. Pripadnici pregovaračkog tima MUP-a ipak su uspeli da ubede Minića da se mirno preda i zahvaljujući njima osmočasovna drama okončana je bez žrtava i bez ijednog ispaljenog metka od strane pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ).


Dragomir na  rekonstrukciji  u dvorištu  svoje kuće

Dragomir na rekonstrukciji u dvorištu svoje kuće | Foto: N. Božović

- Bio je pijan. Uporno je govorio za njih dvojicu da su hteli da ga opljačkaju, ali i da svi iz okruženja žele da mu uzmu pare, pa i policajci koji su oko kuće. Pričao je sa pregovaračima sve vreme, uz manje pauze. U kući je imao više telefona, te je pričao i sa vlasnikom restorana i čovekom koji mu je instalirao alarm i kamere na kući. Pominjao je svako malo i pokojnu suprugu, govoreći da će da joj se pridruži. Alarm se često uključivao jer su policajci bili oko kuće i on je bio ubeđen da pokušavaju da ga prevare. Otuda je u jednom trenutku rekao: „Ne prilazite! Imam automatsku pušku i 400 metaka. Ostavio sam i ceo okvir za sebe! Moj život je svakako gotov! Ja sam već umro“. Potom je počeo i da puca kroz prozor kuće i tom prilikom je metak rikošetirao i pogodio policajca. Očekivao je da policija reaguje i da uzvrati „jer su mu svi oni neprijatelji“, što se ipak nije desilo - kaže naš izvor koji se zatekao ispred Minićeve kuće.


Jučerašnja rekonstrukcija u kući Minića (sedi na klupi)

Jučerašnja rekonstrukcija u kući Minića (sedi na klupi) | Foto: N. Božović

Malo istrežnjen, Minić je potom počeo da popušta pred pregovaračima, koji su ga ubeđivali da nema potrebe da sve to traje u nedogled, da se jednom mora završiti i da niko od njih ne želi da ga ugrozi. Na kraju je izašao iz kuće sa podignutim rukama i majicom kako bi se videlo da nije naoružan i krenuo ka kapiji da se mirno preda. Pošto je tokom celodnevne drame insistirao na tome da niko ne pokušava da uđe u njegovu kuću jer su „svi oni neprijatelji“ i hoće da ga opljačkaju, najkritičniji momenat je bio kada se dok je izlazio da se preda u kući uključio alarm, koji je „vrištao“. Kako kažu očevici, u tom trenutku se okrenuo i pogledao ka kući, ali je šefica pregovarača Tatjana Kljun uspela da ga dozove i da mu da uputstva da mirno nastavi ka njoj i dođe do kapije da se preda. Otuda pripadnici SAJ-a nisu morali da ispale nijedan metak.

Slika Minićeve žene na kući

Slika Minićeve žene na kući | Foto: N. Božović

Od kuće napravio hram pokojnoj ženi
Osim dve ogromne fotografije koje se nalaze na fasadi Minićeve kuće, upućeni kažu da Dragomir i unutrašnjost svog doma preuredio u hram pokojnoj supruzi Mari. Otkako je umrla pre devet godina, rođaci tvrde da se povukao u sebe i uglavnom je vreme provodio sa psom Joletom, kao i da je mnogo pio. Dugo je radio u inostranstvu i penziju je dočekao u Nemačkoj kao automehaničar u fabrici BMW. Kako ističu, bio je veoma bogat i pomagao je svima u selu. Iako je Minić do sada neosuđivano lice, bez dosijea, njegov rođak Mirčeta Minić kaže da je svojevremeno izvesnoj Kraljevčanki sa kojom je bio u vezi kupio stan i da mu je uz to „izvukla još 30.000 evra“. Navodno se jednom naljutio i zapretio joj da će zapaliti taj stan i udario joj šamar, zbog čega je proveo mesec dana u pritvoru.

Tražio da pomiluje psa
Minić je juče doveden iz pritvora u svoju kuću zarad rekonstrukcije koju je obavila policija u prisustvu višeg tužioca. On je tražio od policajaca da mu dozvole da „još jednom pomiluje svog psa Joleta“. Miniću se tereti za pokušaj ubistva i nedozvoljeno držanje, proizvodnju, nošenje i promet eksplozivnih materija, a dobavljač, koji je ranjen u nogu, i policajac, koji je ranjen u ruku, operisani su i obojica se oporavljaju. Minić je tokom opsade tvrdio da je pucao na dostavljača i zeta jer su hteli da ga opljačkaju.

Poslednji komentari
  • Mrmot Vreme: 12.11.2013 08:36h

    Nije mnogo tu pogrešio...

  • gavrilovic Vreme: 12.11.2013 16:59h

    I ja mislim.

  • KKK Vreme: 12.11.2013 17:05h

    Tek sad će da opljačkaju.Država će uzme sve za kauciju uz neku nanogicu i onda mož i da besi i svoju sliku.

  • Rade S.O.S. 820044 Vreme: 13.11.2013 05:59h

    Ta pretpostavka da ce ga policajci opljackati u Srbiji danas je realnost.Ko god njima ne placa porez oni ga opljackaju.To nazalost znam iz licnog iskustva 2 puta 1993 u Knez Mihailovoj licno komandir MUP-a Stari Grad,pa 1998,pa 2001 ukradu kamion ako se bunis protiv njih.Pa 2011,pa prosle 2012.upadose u kucu gde ne zivim bez sudskog naloga i ukradose legalno oruzje zato sto na internetu pisem o kriminalcima iz njihpovih redova.Sve sa dokumentima.njima vise niko ne veruje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP