Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ŽITELJI BANJE TOPILO UZNEMIRENI, ALI IPAK NEMA STRAHA I PANIKE

Misterija leša s veštačkim kukom!

Autor: Branko Janačković | 19.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 2

Strah se uselio u meštane Banje Topilo nakon što je 16. avgusta u zapuštenom voćnjaku, u plitkom grobu pronađen leš još uvek neidentifikovane žene, zapakovan u crni džak za smeće.

Meštanin Novica Zdravković među prvim video leš

Meštanin Novica Zdravković među prvim video leš

Još se ne zna identitet žene čije je telo nađeno u plitkoj raki u voćnjaku. Monstrum još na slobodi

Meštani su u panici zbog sumnje da je ubica na slobodi, a zvanični organi još uvek ne saopštavaju nikakve detalje u vezi sa identitetom žrtve, vremenom smrti i načinom na koji je ubijena.

Istražni organi kažu da prioriretno rade na ovom slučaju, ali se čekaju nalazi DNK analize.

Proveravaju se svi nestanci
u regionu

Kako naš list saznaje, intenzivno se proveravaju svi spiskovi nestalih osoba u regionu Niša i okolnih mesta. Policija zvanično još uvek nije saopštila ništa o ovom slučaju, osim što je potvrđeno pronalaženje tela.
- Čeka se izveštaj obdukcije i DNK analiza - kazala je kratko Lidija Pavlović, portparol PU Niš.

- Nesumnjivo se radi o nasilnoj smrti jer je telo sahranjeno van groblja i bez znanja vlasnika parcele. Leš je do te mere raspadnut da se ne može vizuelno utvrditi identitet niti se bez dodatnih analiza može precizno utvrditi uzrok smrti. Prvi nalazi ukazuju na to da je smrt nastupila pre više od šest meseci.
Telo je spušteno u plitku raku, stomakom ka zemlji. Psi lutalice su uspeli da otkopaju deo leša i izgrizu ga - kaže za naš list izvor blizak istrazi. Delovi trupa bili su odvojeni od donjeg dela tela kada je telo otkopano, ali kako saznajemo, leš nije masakriran, već je u pitanju prirodni proces raspadanja. Takođe, za sada nema potvrde da je ubijena iz vatrenog oružja jer na kostima nema tragova.

Leš je otkrio vlasnik placa Radomir Nikolić (74) iz niškog naselja Deveti maj kada je za vikend pošao da obere orahe.

- Poslednji put sam na plac dolazio pre pet godina. Kada sam došao u subotu, video sam da je sve zaraslo u korov. Krenuo sam stazom i primetio dve metalne šipke sa kuglicama kako vire iz zemlje. Posumnjao sam da je možda ljudsko telo zakopano jer mi je zaličilo na veštački kuk, ali ženi nisam isprva ništa rekao da je ne uznemirim.

Pronašao leš:  Radomir Nikolić

Pronašao leš: Radomir Nikolić

U ponedeljak sam otišao u policiju i prijavio slučaj. Došli su na lice mesta sa inspektorima i istražnim sudijom. Pozvana je i „Gorica“ da iskopa telo. Počeli su da izvlače kosti, bilo je i malih kostiju. Gornji deo trupa i glava su bili umotani u ćebe, a sve je bilo stavljeno u crni plastični džak. Ćebe nisu otvarali, nego su sve odneli - svedoči Nikolić. On kaže da je ubica očigledno znao da se radi o zapuštenom placu.

- Sigurno je telo doneto u gluvo doba noći. Zemlja je ovde tvrda, pa verovatno zato nije uspeo dublje da ga zakopa. Komšije se sada sećaju da je jedna od klupa iz susednog dvorišta bila pomerena, verovatno je primakao da sedne da se odmori - dodaje Radomir.
Njegovu suprugu Milicu takođe je veoma uznemirilo otkriće leša na njihovom imanju.

- Deset godina nisam bila na placu i imala sam šta da vidim. Strašno, prvo sam pomislila - ko je ovo telo sahranio ovde, da sahrani najmilije - kaže Milica Nikolić.

Ljuba Stamenković iz Niša, koji u Banji Topilo izdaje sobe, kaže da su žitelji uznemireni, ali da ipak nema straha i panike.

- Svi su zaprepašćeni, i meštani i gosti, jer se nikada ništa slično nije desilo. Sigurno nije u pitanju neka meštanka jer niko nije nestao, ali nije ni gošća, jer bi se nestanak gošće odmah primetio i prijavio. Svi gosti u banji su prijavljeni, a nečiji nestanak bi prvo primetili drugi gosti - kaže on.
Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 19.09.2013 12:36h

    domacin 9 godina nije bio na plac?

  • horacio Vreme: 19.09.2013 13:27h

    zovite mene!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP