Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

KLUPKO SE RAZMOTAVA

Misteriozni vojni bezbednjak zna istinu o ubistvu gardista!

Autor: Blic | 09.10.2014 - 19:16:00h | Komentara: 0

Čekao sam ga ceo dan u prestonici Crne Gore. Njegov kurir mi je doneo poruku: Obrati pažnju na trafostanicu, odatle su ubijeni.

Predrag Savić već deset godina traga za krivcima

Predrag Savić već deset godina traga za krivcima

Predrag Savić, advokat porodica gardista Dražena Milovanovića i Dragana Jakovljevića ubijenih 5. oktobra 2004. u Topčideru, priča za „Blic” o tajnim susretima u Podgorici.
- Često sam u Crnoj Gori i u subotu mi je zazvonio telefon. Broj je bio sakriven. Javio se muškarac, meni poznat glas odranije. Rekao mi je da zna gde sam i da ga čekam u jednom kafiću. Čekao sam pet sati. Mislio sam da se uplašio i da se neće pojaviti. Međutim, prišao mi je mladić i užurbano rekao: Taj kog čekate nije mogao da dođe, ali vam šalje poruku da je tajna ispod trafostanice. Odatle su gardisti ubijeni - navodi Savić.
Savić je nastavio istragu i saznao da je tajni prolaz nakon ubistva očišćen paročistačima, da je njegova lokacija strogo čuvana tajna.

Nastradali gardisti:  Dragan Jakovljević  i Dražen Milovanović

Nastradali gardisti: Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović

Oficir čuva istinu
Ratku Mladiću je sudija Haškog tribunala postavljao pitanja o ubistvu gardista. Mladić je rekao da mu detalji nisu poznati, ali da postoji visoki oficir Vojske Srbiji koji je te noći bio u kasarni i koji zna istinu.

- Neko je naredio da se ulaz vanredno detaljno očisti i nemoguće je pronaći otisak prsta ili DNK trag. To znači da je neko zaštitio ubice - dodaje Savić.
On prepričava od kada poznaje čoveka koji mu je odao i ovu službenu tajnu, izuzetno važnu za istragu.
- On je najviše komunicirao sa pokojnim Vladanom Batićem. Odmah nakon zločina, on mu je i rekao da su gardisti ubijeni, na osnovu čega je Batić vodio borbu za istinu. Javio je i kako je opstruirana istraga. Svaki njegov podatak se pokazao kao tačan. Očigledno je reč o bivšem, a možda i aktivnom vojnom bezbednjaku. Priča ekavicu, iz Srbije je. Uvek traži sastanak u Crnoj Gori. Mislim da se u Srbiji ne oseća sigurno - kaže Savić, i apeluje na svog tajnog sagovornika da sve što zna napiše u prijavi i skine veo tajne s ovog slučaja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP