Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UHAPŠENA DVOJICA RADNIKA ED NIŠ

Mito: Za 50 evra i 5.000 dinara priključili kradljivca struje!

Autor: B.J. | 12.09.2014 - 13:26:00h | Komentara: 1

Radnici Elektrodistribucije K. M. (43) i D. M. (51), obojica iz Niša, zaposleni u poslovnici u Niškoj Banji, uhapšeni su zbog sumnje da su uzeli 50 evra i 5.000 dinara od jednnog građanina kome je isključena struja zbog nelegalne potrošnje da bi ga ponovo priključili na mrežu.

Struja, bandere

Ilustracija | Foto: Dimitrije Goll

Sumnja se da je K.M., početkom septembra ove godine, zahtevao 25.000 dinara za sebe i 5.000 dinara za montera D.M. ali da je do problema došlo kada im je dužnik dao manju svotu.


-Ekipa ED je u kući stanovnika Ostrovice, koji duguje 60.000 dinara za struju, otkrila da je oštećena plomba na strujomeru i da krade struju. Isključili su ga, napravili su zapislnik i predali ka svom šefu K.M. u poslovnici u Niškoj Banji. On se sumnjiči da je naložio da se stranka pozove nakon čega mu je ponudio ponovno priključenje za pomenutu svotu. No, kada je radnik D.M. obavio posao, dužnik mu je dao svega 50 evra za šefa i 5.000 za njega, kaže naš izvor blizak istrazi.


Kada je šef video manje para ponovo je pozvao dužnika i zahtevao dogovorenu sumu, na šta ovaj nije pristajao. Ponudio mu je i zamenu strujomera i ponovno postavljanje plombe, ali je dužnik toliko naljutio da ih je prijavio „Jugoistoku“.


-Nadležni u „Jugoistoku“ su saslušali montera D.M. koji je priznao sve, nakon čega je obaveštena policija. Budući da dužnik iz ostrovice nije slučaj prijavio policiji pre davanja novca, nego tel posle svega Jugoistoku, i protiv njega je podneta krivična prijava u redovnom postupku, kaže naš sagovornik.
Obojici uhapšenih radnika K. M. i D. M. Određen je pritvor do 48 časova, nakon čega će biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu

Poslednji komentari
  • Aleksandar Vreme: 12.09.2014 19:29h

    A da znate koliko ovakvgih ima u Beogradu, pa ostala mesta su male bebe za ove ovde.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP