Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POD LUPOM

Mlađan Dinkić svedočio u istrazi u vezi sa "Galenikom" četiri sata!

Autor: tanjug.rs | 25.08.2014 - 10:45:00h | Komentara: 1

Bivši ministar ekonomije Mlađan Dinkić svedočio je danas gotovo četiri sata u istrazi protiv osumnjičenih da su oštetili "Galeniku" za oko 75 miliona evra.

Mlađan Dinkić

Mlađan Dinkić | Foto: FoNet

 
Bivši ministar ekonomije Mlađan Dinkić svedočio je danas gotovo četiri sata u istrazi protiv osumnjičenih da su oštetili "Galeniku" za oko 75 miliona evra.
Dinkić je saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal u svojstvu svedoka i nakon svedočenja nije želeo da daje izjave za medije.


Ta istraga se vodi pritiv bivšeg generalnog direktora "Galenike" Nenada Ognjenovića, bivšeg predsednika Upravnog odbora "Galenike" i direktora SPS-a Dejana Backovića i još sedam osumnjičenih da su oštetii "Galeniku" i pribavili protivpravnu imovinsku korist za kompaniju Velefarm i druga povezana preduzeća.


Krajem jula u ovoj istrazi su pred Tužilaštvom za organizovani kriminal svedočili i predsednik SPS-a i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, kao i visoki funkcioner te strane stranke Branko Ružić.


Tom, trećom po redu, istragom za mahinacije u "Galenici" je u maju pored Ognjenovića i Backovića obuhvaćeno još sedam lica.


Oni se sumnjiče da su od 2008. do kraja 2012. godine, oštetili "Galeniku" za više od 75 miliona evra i za taj iznos pribavili protivpravnu imovinsku korist za "Velefarm", "Velefarm holding a.d." i druga povezana pravna lica.


U prvom krivičnom postupku protiv Ognjanovića i još devet optuženih uskoro bi trebalo da krene suđenje, a drugi je u fazi okončanja istrage.
U krivičnim postupcima koji se odnose na "Galeniku" i odgovorna lica iz te kompanije obuhvaćene su sporne aktivnosti koje su prema sumnjama tužialštva uzrokovale štetu za "Galeniku" od preko 100 miliona evra.


 

Poslednji komentari
  • Dobrivoje crnotravac Vreme: 25.08.2014 21:30h

    Bivsi ministar ekonomije. Sve krupne pljačke su se dešavale za vreme njegovog mandata. Pa on je odavno trebalo da ZAGLAVI U ĆORKI a ne da svedoči. Upravo njegovim ne vođenjem ekonomije i plaćkom, smo dodirnuli dno. ,,Baćuške,, verovatno neznaju njegove malverzacije pa su ga angažovali za nekog savetnika u ,,ZBER,, banci, i kud se dedoše njegove silne afere... ali ko mu šta može, kada i dalje kriminal, korupcija , mito vlada ovom državo I KO ZNA DOKLE ĆE...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP