Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PODMETNUT POŽAR ZBOG SUKOBA U NEHIGIJENSKOM NASELJU

Mladić spasao dete iz barake u plamenu

Autor: E. S. | 15.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Srećko Miletić, radnik obezbeđenja nehigijenskog naselja, spasao je juče jedno dete iz barake u plamenu, a potom pomogao da se požar ne proširi na celo naselje. Požar koji je izbio oko 9.30, iza garaže GSP-a u ulici Agustina Neta u Novom Beogradu, jeste podmetnut, tvrde žitelji ovog naselja, i kao krivce označavaju trojicu reketaša.

Zgrabio dete i odneo  ga na sigurno: Miletić

Zgrabio dete i odneo ga na sigurno: Miletić | Foto: Aleksandar Stanković

- Potrčao sam čim sam ugledao dim. Video sam kako ljudi u panici istrčavaju iz baraka, a sa druge strane, ispred barake koju je vatra zahvatila stoji dete, vrišti i plače. Plamen je već uveliko bio visok i svakog trenutka je ta baraka mogla da se sruši. Zgrabio sam dete i odneo ga na bezbedno. Nakon toga je jedna žena pala u nesvest. Pomogao sam joj, a onda se priključio ostalima u gašenju požara - ispričao je Miletić.


Ubrzo su stigli vatrogasci, kao i policajci koji rade na utvrđivanju uzroka požara. Međutim, žitelji naselja tvrde da su barake spalile komšije koje ih terorišu. Kako kažu, minulog vikenda se vlasnik barake Sabit Haliti (59) sukobio sa trojicom mlađih muškaraca koji su automobilom upali u rupu pored puta. Tada su mu oni pretili da će ga prebiti ukoliko on ne plati štetu koja iznosi 500 evra. Nakon rasprave dogovorili su se da im Sabit da 200 evra, a za uzvrat da ga ne diraju. Međutim, nezadovoljni količinom novca, pretukli su Sabitovog brata, a potom pretili da će im baraka biti zapaljena.

 
- I juče su rekli da će da zapale barake, zbog čega smo mi dežurali do pet ujutro. Mene su dva puta tukli, a juče su vadili noževe na mene, i sve to zbog para - tvrdi Sabitov brat, i dodaje da su „reketaši“ bili sve suroviji svaki put kada bi intervenisala policija.

- Zbog toga što sad policija istražuje ko je zapalio barake, očekujem da noćas rade noževi. Otići ću odavde na ulicu, neću da me ubije neko - rekao je Sabitov brat, koji zbog straha nije želeo da se predstavi.

Prema rečima drugih žitelja naselja, sukob je izbio sa novopridošlim stanovnicima naselja koji su preuzeli primat, te odlučuju ko će živeti u barakama.
Poslednji komentari
  • Aleksandar Vreme: 15.04.2015 08:19h

    A sta oni uopste rade tu, ko im je dozvolio da se ponovo tu nasele, zar oni nisu raseljeni, eeeeeeeeee Drzavo Srbijo. I sada kad treba da nastavite most, vi morate opet da im dajete nesto, a vec ste to jednom uradili. Kakva cirkusijada. Zato moja dece NECE ovde da vam robuju, ako sam ja ostao i vratio se, jer sam zeleo da zivim u Srbiji, sada se gorko kajem svaki boziji dan, decu vam zaista necu pokloniti da ih ponizavate i omalovazavate. Za mene je kasno, ali vam NJIH NE DAM.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP