Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DAN NAKON DRAME U DOSITEJEVOJ, NOVOSAĐANI JOŠ U ŠOKU

Mlatio penisom i pretio da će skočiti!

Autor: N. N. T. | 15.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Povređena Danica R. (42), koja je u sredu skočila sa terase svog stana na drugom spratu višespratnice u novosadskom naselju Podbara, stabilnog je zdravstvenog stanja i nalazi se u jedinici poluintenzivne terapije Urgentnog centra u Novom Sadu.

Odustao od skoka:  Rade R. sa sinom u naručju

Odustao od skoka: Rade R. sa sinom u naručju

Njeno jednoipogodišnje dete, sa kojim je suprug Rade R. (34) pretio da će takođe skočiti, nakon višečasovne drame smešteno je u Dečju bolnicu, nakon čega će biti predato radnicima centra za socijalni rad. Dan nakon drame u Dositejevoj ulici, komšije ove porodice i dalje ne mogu da dođu sebi. Kažu da se bračni par i ranije svađao, ali da je ono što se dogodilo u sredu uveče neshvatljivo. O drami je i juče svedočila lokva krvi ispred zgrade i zapečaćena ulazna vrata stana.

Policija zapečatila stan

Policija zapečatila stan

 
- Čula sam neku galamu i dreku. Kada sam izašla na prozor, videla sam čoveka koji je stajao na terasi. Držao je u naručju malo dete. U jednom trenutku je skinuo gaće i mlatio svojim penisom. Drao se, galamio... Nisam mogla da ga razumem. Bio je ili pijan ili drogiran - kaže za “Alo!” Valentina C., jedna od komšinica.

Ona objašnjava da je nakon što je Danica skočila sa terase, Rade počeo da baca razne stvari iz stana, kao i dečje pelene.
- Pogodio je jednog policajca u glavu. Tako nešto zaista nikada videla nisam. Čovek je bio u nekom ludilu - kaže Valentina, dodavši da je sve to najpogubnije za detence.

Krvavi tragovi posle skoka Danice R. sa drugog sprata

Krvavi tragovi posle skoka Danice R. sa drugog sprata


Komšije iz ulaza dodaju da se bračni par vrlo često svađao i tukao.
- Policija je i ranije dolazila. Supruga ga je prijavljivala zbog maltretiranja, a kada bi policija došla, ona je često odustajala i nije želela da ispriča šta se dogodilo - kaže jedna od komšinica iz zgrade.

Još jedan policajac junak: Muženić sa Ankicom

Još jedan policajac junak: Muženić sa Ankicom



Samo sam razmišljao kako da spasem bebu!

- Nakon što sam kroz prozor ušao u stan, video sam muškarca koji mi je bio okrenut leđima kako drži bebu. On se okrenuo i valjda je pokušao da me udari. U tom trenutku je ispustio bebu, koju sam uhvatio kako ne bi pala. Spustio sam je i krenuo prema njemu i tada su moje kolege provalile kroz vrata koja su bila zabarikadirana plakarom - ispričao je za “Alo!” policajac Borislav Zorić (29), koga je zbog spasavanja bebe juče primio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i uručio mu nagradu od 50.000 dinara.
- Uniformu sam obukao da bih pomagao ljudima i da bih ih zaštitio. Čast mi je što sam policajac - rekao je skromni policajac nakon što mu je ministar uručio nagradu u Palati Srbija u Beogradu.
- U tom trenutku nisam razmišljao o posledicama po mene. Iskoristio sam trenutak kada su kolege pokušavale da provale vrata, ušao u stan, uzeo sam dete i njega savladao - objasnio je Zorić.
Ministar Stefanović je rekao da podvig hrabrog policajca, koji je rizikovao život kako bi spasao 18-mesečno dete, zaslužuje pažnju.
- Nastavićemo da stimulišemo odgovorne ljude koji prelaze granicu redovnog obavljanja dužnosti i koji rizikuju svoje živote - rekao je Stefanović.
- Sve je više policajaca koji rizikuju svoj život da bi spasli tuđi. Ovo je način da damo podstrek ljudima koji časno i odgovorno obavljaju posao - istakao je ministar.

Poslednji komentari
  • novosadjanin Vreme: 15.08.2014 14:32h

    Ne vredi vama govoriti.Dositejeva ulica se nalazi na Salajci a ne na Podbari.Kakvi ste to ljudi kad necete da prihvatite gresku kao sto necete ni objaviti ovaj komentar,toliko o slobodnom i nezavisnom novinarstvu u Srbiji

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP