Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TORTURA U ŠKOLI

Mog sina je nastavnik tukao štapom!

Autor: Veselin Pešić | 11.11.2014 - 20:00:00h | Komentara: 8

Svetlana Simonović (51) iz Vlasine Okruglice kod Surdulice podneće tužbu protiv nastavnika ruskog jezika Bobana Veličkova zbog fizičkog napada na njenog sina Miloša, učenika šestog razreda Osnovne škole „Akademik Đorđe Lazarević“.

Osnovna škola „Akademik Đorđe  Lazarević“

Osnovna škola „Akademik Đorđe Lazarević“ | Foto: V. Pešić

Ogorčena majka sedmoro dece tvrdi da je nastavnik 7. novembra na času ruskog jezika verbalno napao, prutom po glavi nekoliko puta udario njenog sina Miloša Simonovića (12) i vukao ga za kosu. Dugogodišnji prosvetni radnik Bora Veličkov odbacuje optužbe i tvrdi da je samo knjigom po ruci udario nemirnog i nestašnog đaka i da u proteklih 39 godina nikada nije maltretirao niti udario bilo kog učenika.


- U poslednje tri godine, roditelji se žale na ponašanje nastavnika Veličkova, koji često viče, vređa i štapom udara učenike. Ranije je nastavnik vređao i maltretirao moje četvoro dece, koja su stekla osnovno obrazovanje u toj školi. Više nisam mogla da ćutim i trpim. Uznemirena sam zbog fizičkog napada na mog sina. Nijedan prosvetni radnik ne sme da omalovažava i tuče đake.
Nastavnik je na času oko 10.30 vikao i štapom izudarao šestoro đaka, među njima i mog sina. Kada su deca počela da plaču, neko je obavestio direktorku Draganu Radenković - priča ova zabrinuta majka i dodaje da je ona smirila đake i poslala ih na odmor.

Simonović i  Veličkov

Simonović i Veličkov


- Meni je obećala da će sa nastavnikom Veličkovom 12. novembra razgovarati o nemilom slučaju i eventualno preduzeti odgovarajuće mere. U više navrata razgovarala sam sa nastavnikom i ukazivala mu na nedolično ponašanje. Samo je govorio da deca lažu, da ih ne vređa, ne tuče i ne šutira. Prinuđena sam da tužim nastavnika zbog nasilničkog ponašanja. Roditelji šalju decu u školu da se obrazuju i vaspitavaju, a ne da ih učitelji i nastavnici vređaju i tuku - rekla je Simonovićeva.
Na njene optužbe odgovara nastavnik, koji ne može da veruje da se bilo koji roditelj žali na njegovo ponašanje.

- Školu u selu Vlasina Okruglica pohađa svega 16 dece. O njima brinemo kao o malo vode na dlanu. Zbog nediscipline i galame na časovima ponekad viknem na nestašne đake, ali bože sačuvaj da bilo koga udarim. Činjenica je da su deca Svetlane Simonović problematična, ali to nikada nije bio razlog da ih vređam ili udarim. U više navrata pomagao sam Svetlaninoj deci. Kupovao im sveske i udžbenike.
Zašto se posle navodnog napada na njenog sina nije meni obratila, već nastoji da me obruka u medijima. Nisam to zaslužio i tvrdim da su svi roditelji zadovoljni mojim pedagoškim radom. Iduće godine biću penzioner i nije mi svejedno kada čujem ovakve neosnovane, izmišljene i lažne optužbe i napade - izjavio je za naše novine nastavnik ruskog jezika.

Nismo uspeli da uspostavimo kontakt sa direktorkom Draganom Radenković. Očekujemo da se škola povodom optužbi protiv nastavnika ruskog jezika do kraja nedelje zvanično obrati javnosti.
Poslednji komentari
  • radnik Vreme: 11.11.2014 20:29h

    i mene je ucitelj na slican nacin vaspitavao i , sada znam da cete protestovati, tada se je postovao ucitelj, institucija skole i drzava. slazem se , tada smo imali drzavu , skolstvo, standard i mnogo manje droga u skolskom dvoristu, a napad ove majke shvatam kao pomodarstvo i bolje bi joj bilo da je vise paznje obratila na ponasanje njenog deteta i da se zahvali nastavniku sto umesto nje vaspitava njeno dete. znam te ljude.

  • babujka Vreme: 11.11.2014 21:15h

    Deca nemirna a najlakse je svaliti krivicu na nastavnika. Sto ih nije vaspitala .

  • sima Vreme: 11.11.2014 21:57h

    u moje vreme padesetih i sezdesetih, batina u skoli je bila obavezna mera , vaspitavanja, za neznanje , i bezobrazluk. ali smo znali za red i disciplinu , i postovanje starijih, kao i ucitelja i nastavnika. a na cega ovo danas lici.

  • ekvatorijalna gvineja Vreme: 11.11.2014 22:32h

    Pa ne treba novinama da se obracate. Motku u sake i udri debila dok ima zivota u njemu.

  • Драгомир Vreme: 12.11.2014 07:34h

    Ја сам пре десетак година опоменуо једног наставника железничке београдске школе да не боксује ђаке у стомак!То је радио онако како каже из шале пошто је био боксер.Да,али је то децу болело?Ако нисте знали рећи ћу вам да НАЈГОРИ ОД НАЈГОРИХ професора био је бивши директор београдске железничке школе БАЊАНИН!По лудости није му било равнога у Србији!Нека дође и мени тај бивши директор по имену БАЊАНИН и каже да ово није тачно?Железничку техничку школу у Београду дошавши из Сарајева као избеглица претворио је у конц логор!Мајко моја,када се сетим шта је све радио.После петог октобра чистачице га метлама отерале!Тако се прича?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP