Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ALO! ZOVE HJUSTON

„Moj brat nije ubio sina jedinca!“

Autor: B. Jelovac | 11.10.2012 - 10:23:00h | Komentara: 0

„Moj brat će dokazati da nije kriv! Suđenje počinje u decembru i apsolutno je netačno da je priznao da je u sopstvenu decu ispalio 12 metaka tog dana!

Dejan i Nenad Perišić

Dejan i Nenad Perišić

Nudili su mu sporazumno priznanje, ali je odbio jer namerava da dokaže da je nevin. Američki mediji su ga satanizovali ističući da je srpski državljanin, a Predrag zapravo nema srpske papire!

Policija i tužilac su pojurili da se ovenčaju slavom da su rešili slučaj, a lokalne novine u Koldspringu su već objavile da je dobio 49 godina zatvora, a da suđenje nije ni počelo!

Izrešetani: Dejan i Danijela Perišić

Izrešetani: Dejan i Danijela Perišić

O detaljima samog događaja ne mogu da govorim jer su nam advokati zabranili, ali suđenje će pokazati da Srbi ne ubijaju svoju decu“, kaže u ekskluzivnom razgovoru za „Alo!“ iz Hjustona u Teksasu Nenad Perišić, brat blizanac Predraga Perišića (57), koji je optužen da je 13. decembra 2010. posle razvoda od supruge i otmice dece ubio svog sina Dejana (10) i ranio ćerku Danijelu, koja je tada imala 12 godina!

Čeka suđenje: Predrag Perišić

Čeka suđenje: Predrag Perišić


Majka dece: Htela sam razvod!


Suprotno Nenadovim tvrdnjama, majka nastradalog deteta objasnila je da je htela razvod od Predraga jer je postao nasilan, zbog čega se plašila i za decu. Tužilac Ričard Kontis tereti Predraga da je 13. decembra 2010, kada su policajci opkolili kuću, odbio da se preda i da je ispalio 12 hitaca u svoju decu, od kojih je desetogodišnji Dejan preminuo, a u to vreme dvanaestogodišnja Danijela zadobila teške povrede, ali su lekari nakon dve operacije uspeli da joj spasu život. Ipak, Nenad nije želeo da objasni šta se dogodilo u pomenutoj kući, ističući da će „istina izaći na videlo“ na suđenju na kojem će njegov brat dokazati da jeste došlo do pucnjave, ali da nije on pucao.

Da Nenad, koji zbog postupka nije želeo da govori o samom kobnom događaju u kući na jezeru Livingston, ipak zna šta govori, pokazuje podatak da ga je sud prošlog četvrtka oslobodio optužbi da je bio bratov saučesnik u ovom zločinu, kada je i njegovom bratu odložen početak suđenja.

- Proveo sam osam meseci u pritvoru na osnovu optužbi Predragove supruge, ali je na njenu nesreću sud utvrdio da optužbe nemaju nikakvog osnova i poništio je postupak protiv mene. Kompletna priča nije uopšte crno-bela, kako bi američki mediji voleli da je predstave. I moj brat, koji je od 1986. ovde, i snaja, koja je rođena u Montrealu, kanadski su državljani.
Na insistiranje snaje, koja više nije želela da oni i deca žive sa njenom majkom u Montrealu, preselili su se kod mene u Hjuston 2007. i dobili američke vize. Nesuglasice između njih su počele jer je bila nezaposlena i u Hjustonu je zbog alkohola privedena čak pet puta za mesec dana.
Ona je u februaru te 2010. pokupila stvari, uzela decu i pobegla u Kanadu, a u aprilu ih je Predrag dobio nazad na kanadskom sudu zahvaljujući činjenici da je i tamo privođena nekoliko puta zbog pijanstva i zanemarivanja dece. Potom su u Hjustonu počeli postupak za razvod braka i starateljstvo.
Međutim, iako Predrag o tome nije bio ni obavešten, sud u Hjustonu je vratio slučaj u Montreal, gde se postupak dalje odvijao bez njegovog prisustva i u oktobru su deca dodeljena njoj - objašnjava Perišić okolnosti koje su dovele do tragedije.

Kako kaže, kanadski sud je potom poslao papire policiji u Hjuston da se Perišić privede i deca uzmu. On napominje da papiri iz kanadskog suda nisu ni overeni kod vrhovnog sudije u Hjustonu, usled čega nije ni moglo biti reči o kidnapovanju dece.

- Na sve to, policija iz La Porte je provalila u kuću na jezeru Livingston bez ikakvog odobrenja, gde je došlo do pucnjave. La Porte je inače udaljen sat i po vožnje od bratove kuće, tako da policija iz La Porte nije ni smela da ide tamo jer to nije njihova teritorija.
Moj brat nije hteo da vrati decu majci alkoholičarki, da ne ulazim u ostale detalje njenog karaktera - kaže Perišić, inače inženjer u jednoj kompaniji u Hjustonu, kao i njegov brat, koji je pomorski inženjer „Hjuston šip čenela“ u La Porte.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP