Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ISPOVEST OCA

Moj Saša trune u grobu,
a osumnjičeni pušteni iz pritvora!

Autor: B. Nenković | 13.11.2012 - 23:02:00h | Komentara: 3

"I ja sam umro taj dan kad sam izgubio svog jedinca, ali se nadam da ću još toliko hodati zemljom da sačekam presudu i saznam ko je kriv za Sašinu smrt. Ali, izgubio sam veru i u pravosuđe. Prošlo je više od tri meseca, a optužnica još nije podignuta. Prošle nedelje mladić koga su označili da je zverski pretukao mog sina do smrti, pušten je iz pritvora", kaže u ispovesti za "Alo!" Dragan Lekić (56) iz Kragujevca, otac Saše Lekića koji je 28. jula brutalno pretučen u školskom dvorištu u naselju Stanovo.

Dragan Lekić

Dragan Lekić, sahranio je sina jedinca | Foto: B. Nenković

Saša je izdahnuo posle pet dana, ne budeći se iz kome. Imao je teške povrede glave. Dragan kaže da u Urgentnom centru nije mogao da prepozna svog sina, čije je lice bilo potpuno izobličeno od udaraca.


Ostavljen da iskrvari!

Saša je te kobne noći ostavljen da leži na betonu školskog dvorišta u lokvi krvi. Očevidci tvrde da su cele noći u školskom dvorištu trajale čarke grupe od oko desetak mladića, a kako se tada navodilo u policijskom izveštaju, uzrok tuče bila je svađa oko psa.

- Prepoznao sam ga po ožiljku na nozi. Doktori su mi posle operacije rekli da samo Bog može da ga spase. Meni ništa više ne treba, ostao sam sam na ovom svetu i mnogo bolestan. Možda neću dočekati presudu, a samo to želim. Nas dvojicu trebalo je da čeka neki bolji život. Na dan sahrane Saša je trebalo da počne da radi u Fijatu - kaže Dragan.

Za nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom osumljičen je Mirko B. (26) koji živi na nešto više od pola kilometra od kuće Lekića.

Saša Lekić

Brutalno pretučen tupim predmetom: Saša Lekić | Foto: B. Nenković

Dragan kaže da ne poznaje tog mladića, ali svaki put kad izađe na ulicu razmišlja da li je neko od prolaznika baš taj koji je do smrti pretukao njegovog sina.


- Razmišljao sam da odem do njihove kuće, ali nisam imao smelosti. Očekivao sam da bar njegovi roditelji dođu i kažu koju reč, bar izvinjenje. Ne bih ih vratio sa kapije. I sad ih čekam - kaže u ispovesti za "Alo!" Sašin otac.

Osumnjičeni pušten po zakonskoj proceduri!

Istražni sudija Višeg suda u Kragujevcu, Suzana Grujović, izjavila je da je istraga o ovom slučaju još u toku. Naloženo je dodatno veštačenje da se utvrdi čime je Saša Lekić pretučen, jer su povrede nanete tupim predmetom. Ona je policiji izdala nalog da se osumnjičenom Mirku B. oduzme pasoš, ali je on pušten iz pritvora po zakonskoj proceduri.

Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 14.11.2012 01:13h

    tuga i jad

  • djeljka Vreme: 14.11.2012 04:24h

    Nek pociva u miru! Saucesce ocu, Draganu Lekicu. A sta drugo da kazem.. Vidite, da se to desilo u bilo kojoj drugoj zemlji, ne bi ubica sada bio na slobodi i cekao da neka guska iz nekakvog suda, ustanovi cime je Sasa Lekic ubijen. Da li je to tupi predmet, o da li je ostar? Pusten po zakonskoj proceduri???? Zakon? Vi, uvazena gusko da znate sta je zakon , primenjivali bi ga! Ali kako da joj zamerite, uostalom, studirala je na kragujevackom pravnom fakultetu,inace poznatom po aferi 'Indeks' ! Elem, korumpiranih ima svuda,a najvise u pravosudju! Gospodja guska je uzela pare, i sad dobija na vremenu time sto utvrdjuje cime je Sasa ubijen. I opet- Srbijo, SRAM TE BILO!!!!!!!

  • branko Vreme: 15.11.2012 06:15h

    cara dusana zakon,pod hitno

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP