Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DALIBOR CVEJIĆ, OTAC NAPRASNO PREMINULOG DEČAKA, U ŠOKU POSLE SMRTI DETETA

„Moj sin je bio zdrav i ne znam od čega je umro“

Autor: D. ĆURUVIJA | 16.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 8

„Moj sin je bio zdrav, vrhunski sportista i nije imao nikakve zdravstvene probleme. Dobio je virus pre dva dana i u školi je dobio mučninu dok je igrao košarku. Kada se popeo na šaht kod igrališta, pao je i prilikom pada udario glavom o beton“, ispričao je juče za „Alo!“ Dalibor Cvejić, otac dečaka Bogdana Cvejića (10), koji je preksinoć preminuo nakon što mu je pozlilo u dvorištu Osnovne „Ćirilo i Metodije“ u Učiteljskom naselju u Beogradu.

Dalibor sa sinom Bogdanom

Dalibor sa sinom Bogdanom

Bogdan je bio vrhunski sportista, trenirao je vaterpolo i bio je u odličnoj formi. Dva dana pre tragedije je dobio virus, imao je mučninu i na igralištu je prilikom  pada udario glavom u beton

Otac dečaka, učenika trećeg razreda čiji će uzrok smrti biti poznat tek nakon obdukcije, juče je doputovao iz Italije, gde radi kao specijalista urgentne medicine. Kaže da ništa nije nagoveštavalo fatalan ishod.


Mlađa sestra ga je obožavala

Mlađa sestra ga je obožavala

- Moj sin je trenirao vaterpolo u Partizanu na Banjici. Bio je u odličnoj formi i šest puta nedeljno je trenirao po dva sata. Bio je kapiten generacije 2004, a iza njega je ostao pehar Kupa Srbije i pet medalja koje je osvojio za svojih 10 godina. Nosio je dres sa brojem 10. Pet godina je na Banjici trenirao vaterpolo u Partizanu, a sada na toj istoj Banjici čeka obdukciju - rekao nam je Dalibor Cvejić dok je zadržavao suze zbog gubitka sina.


Otac

Otac | Foto: Đ. Kojadinović

Dečakov otac ističe da je njegov sin bio talentovan i dete za primer, koji je na sportskim takmičenjima osvojio više medalja.


- Počeo je da pliva sa tri godine, znao je da kliza i osvojio je i treće mesto na beogradskom maratonu... Osvojio je i dva Kupa Srbije za 2000. i 2003. U školi je imao sve petice, govorio je više jezika i išao na takmičenje iz matematike. Bio je mnogo vezan za pet godina mlađu sestru Anđelu i majku Oliveru, koje su išle na njegove treninge i takmičenja - ispičao nam je juče otac malog Bogdana, koji je živeo nedaleko od škole sa majkom, sestrom i bakom po majci, koja je plačući ponavljala: „Kuku meni, šta se desi našem anđelu.“

Dalibor Cvejić se zahvaljuje Vaterpolo klubu Partizan, posebno trenerima Gajiću i Ilketu, ali i upozorava gradske čelnike i političare da povećaju kapacitete i poboljšaju rad službe Hitne pomoći, koja, kako navodi, nije po evropskim standardima. On tvrdi da je Hitna pomoć kasnila da ukaže pomoć njegovom sinu, kao i da je dete bez tubusa odvezeno u Urgentni centar!


„To govorim zbog druge dece. Ovaj posao radim 20 godina i spasao sam mnoge živote. Svaki minut znači mnogo“, poručuje otac malog Bogdana, koji je 25. aprila trebalo da proslavi 10 rođendan.

Mesto na školskom terenu gde je dečaku pozlilo

Mesto na školskom terenu gde je dečaku pozlilo / Kliknite za uvećanje | Foto: Đorđe Kojadinović

Direktorka: „Veoma nam je teško“

Direktorka škole Manuela Ilić rekla je juče za naš list da su nastavnici juče imali vanredan sastanak povodom nemilog događaja. „Sastali smo se da vidimo kako ćemo i šta dalje. Mnogo je teško. Gledamo kako ćemo da olakšamo deci kada se u ponedeljak budu vratila u školu. Najteže je učiteljici koja je predavala tom detetu, tako da joj je potrebna naša pomoć. Ova škola ima 1.000 učenika i svako je to primio na taj način“, rekla je ona. Ilićeva je rekla da je dan pre tragičnog događaja u školu došla majka malog Bogdana kako bi njegovu učiteljicu obavestila da on ne može da dođe na nastavu jer mu nije dobro .J. J.

Komšije: „Sestrica ne zna za bratovljevu smrt“

 
„Mali Bogdan je bio zdravo i pametno dete. Anđeo. Ovo je strašno. Bogdanova majka se okamenila, a mislimo da njegovoj sestrici nisu rekli šta se desilo njenom bratu“, rekle su nam šokirane komšije porodice Cvejić. Na igralištu škole koju je pohađao mali Bogdan juče su se igrali njegovi drugari. Međutim, nisu igrali pod košem gde je pozlilo malom Bogdanu.
„Boki je bio moj drug, mislim, bio je moj drug. Bio je stariji od mene, ali smo se družili“, govorio je jedan mališan dok su pričali da su čuli šta se desilo malom Bogdanu.

Poslednji komentari
  • Novi Sad Vreme: 16.03.2014 10:03h

    Pocivaj I miru, andjele mali!

  • knez Vreme: 16.03.2014 15:47h

    velika zalost sestrica ostala bez bate kako ga zagrlila na ovoj slici

  • Kefalo Vreme: 16.03.2014 18:24h

    Koji som od roditelja sto sad krivi hitnu pomoć. Sram ga bilo posle sat vremena reanimacije i truda. Sto nisi bio otac u pravom smislu te reci i poveo decu u IT, pošto su jedino tamo stručnjaci...

  • sbm Vreme: 16.03.2014 22:28h

    Delfinu mali,andjele rajski pocivaj u miru nikada te necemo zaboraviti..volimo te

  • Jasmina Vreme: 17.03.2014 10:26h

    Kefalo,ruzan komentar.On nije krivio,on je upozorio. A sada ono zbog cega pisem-POCIVAJ U MIRU DUSO MALENA.SAUCESCE RODITELJIMA.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP