Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MAJKA STRADALOG UČENIKA IZ BELE CRKVE

„Moj sin se ne bi ubio”

Autor: D. Ć. - N. B. | 30.04.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

“Moj Luka je bio divno i pametno dete. Bavio se sportom, trenirao je košarku, karate, a sa izviđačima je stalno osvajao nagrade. Prijavio se za vojnu gimnaziju u Beogradu i čula sam da je prošao prvi krug testiranja.

Luka Malešević

Luka Malešević

To jutro, kada je krenuo na put, rekao mi je da celu noć nije mogao da spava od uzbuđenja. Nisam ni slutila da ću ga tada poslednji put videti živog. Sada, kad se nije vratio, pomoći mi nema”, kroz plač nam je rekla Živkoslavka Stokić (54), majka Luke Maleševića (15) iz Bele Crkve, učenika osmog razreda Osnovne škole “Dositej Obradović” iz Bele Crkve koji je u nedelju poginuo na nedovršenom hotelu “Zvezda 2” u Vrnjačkoj Banji.


Lukina majka kaže da je od njegovih drugara čula da su u hotel otišli da pre povratka kući slikaju panoramu banje, u kojoj su bili na rekreativnoj nastavi.
- Kažu da je njih nekoliko bilo tamo, ali da je Luki zazvonio telefon, pa se udaljio od njih i pričao sa nekim. Oni su se spustili sprat niže, a kada su videli da Luke nema, pozvali su nastavnike, a oni policiju.
Lukini drugovi kažu da nisu čuli kada je pao, ali da su svi videli nezaštićen otvor od lifta. Rekli su mi da je mog sina, koji je sa drugog sprata propao sa velike visine u podrum, u nedovršeno kućište lifta, našao policajac. Kažu da su morali da razbijaju zidove da bi došli do njega. Nije mi jasno zašto taj otvor nisu zatvorili i stavili neko upozorenje. Isto tako mi nije jasno zašto su nastavnici pustili decu da sami idu u grad - pita majka nastradalog učenika, koja ne isljučuje i mogućnost da je njenog sina neko gurnuo.

Nakon pada ugušio se u vodi

Obdukcionim nalazom je utvrđeno da se Luka Malešević nakon pada sa drugog sprata ugušio u vodi u koju je pao. Povrede koje su konstantovane, a to su prelomi nekoliko levih rebara, nisu bile opasne po život. Međutim, Malešević je pao u vodu dubine oko pola metra koja se nalazila na dnu otvora za lift. Nakon pada je izgubio svest, a s obzirom na to da mu je lice bilo okrenuto ka vodi, smrt je nastala gušenjem u vodi. Komunalna inspekcija Uprave u Vrnjačkoj Banji nekoliko puta je u poslednjih 10 godina uručivala naloge HTP “Fontana” da obezbedi gradilište hotela “Zvezda 2”, a pošto ništa nisu učinili, 2008. protiv njih je podneta krivična prijava.

Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 02.05.2013 04:19h

    saucesce nesrecnim roditeljima

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP