Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MOMČILO MANDIĆ U SUDU

Moj sin Vlada je žrtva političkog procesa!

Autor: D. Ćuruvija | 06.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

“Mom sinu su čelnici Demokratske stranke montirali suđenje jer sam bio finansijer Demokrataske stranke Srbije i simpatizer Vojislava Koštunice. U tome su učestvovali Dušan Mihajlović i Vladan Batić, a cilj demokrata je bio da se uništi DSS i uhapse haški optuženici”, izjavio je juče Momčilo Mandić, biznismen i nekadašnji ministar u vladi Republike Srpske, na suđenju svom sinu Vladimiru Mandiću (34) i rođaku Draženku Mandiću (46), koji se terete za ranjavanje Dejana Markovića 2002. godine na beogradskom Ušću.

Tvrdi da je on  bio meta: Momčilo  Mandić sa sinom  Vladimirom

Tvrdi da je on bio meta: Momčilo Mandić sa sinom Vladimirom | Foto: Dejan Briza

Momčilo Mandić je u svom svedočenju optužio tadašnju demokratsku vlast da ga je iz političkih razloga uhapsila u akciji “Sablja” 2003. i držala ga pet meseci u zatvoru.


- Optuživan sam zbog jatakovanja Radovanu Karadžiću i drugim haškim optuženicima i teretili su me da sam bio njihov glavni finansijer. Nisu hteli da me puste iz pritvora, iako sam tada nudio jemstvo do 125.000 evra. Tadašnji zamenik okružnog tužioca Rade Terzić je rekao da sam čovek Radovana Karadžića i da neće da me pusti, pa makar i cela Bosna da da pare. Držan sam u podrumu Centralnog zatvora pet meseci i ispitivali su me strani agenti - rekao je Momčilo Mandić, koji je za svog bivšeg vozača Dejana Markovića rekao da je iskorišćen radi optužbi protiv njega.
Bivši funcioner RS je naglasio da njegov sin Vladimir nema veze sa ranjavanjem njegovog bivšeg vozača.

- Markoviću smo ja i Biljana Plavšić spasli život kada su ga muslimani uhapsili u mestu Divič kod Zvornika i kad je zlostavljan. Zaposlio sam ga kao vozača, radio je kod mene u Birou RS u Beogradu, ali sam ga 1994. otpustio jer sam saznao da se bavi švercom ukradenih kola, ali su moji sinovi i dalje bili u kontaktu sa njim. Kada je ranjen, moj sin Vlada mi je javio za to, a Markovića je operisao moj lekar iz Sarajeva. On me optužuje da sam naručio njegovo ubistvo, što nema veze sa istinom. To nikad ne bih uradio jer sam čovek od zakona. Bio sam policajac, sudija krivičar, ministar pravde Republike Srpske i pitanje je zbog čega bih to i uradio. To sigurno nisu uradili ni moj sin i moj rođak - istakao je otac poznatog rukometapša juče u Višem sudu u Beogradu.

Marković je dobacio da nije on, već da je Mandić švercovao kradene automobile i razmenio nekoliko poprekih pogleda sa Vladom Mandićem. Tužilaštvo tereti Draženka Mandića da je u sukobu ranio Markovića, koga je poznati rukometaš prethodno, kako se navodi, pozvao telefonom. Suđenje se nastavlja 23. juna.

Dao alibi  Vladi Mandiću:  Marko Ćuruvija

Dao alibi Vladi Mandiću: Marko Ćuruvija | Foto: Dejan Briza

Svedočio Ćuruvija


Marko Ćuruvija, rukometaš mađarskog kluba Segedin, koji je bio na pripremamam sa Vladom Mandićem u vreme incidenta u hotelu “Srbija”, posvedočio da je su bili cimeri tokom priprema.
- Niko nije mogao da napusti hotel bez dozvole jer bi bio kažnjen, pa nije mogao ni Vlada - rekao je Ćuruvija.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP