Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ONA JE UHVATILA SERIJSKOG SILOVATELJA

Molio nas je: Pustite me, neću više, majke mi!

Autor: Enis Sadiku | 03.12.2013 - 17:40:00h | Komentara: 15

„Nisam ja. Neću više, majke mi. Evo, stalno me pratite, više neću proći Mostarskom petljom i neću napadati žene. Samo me pustite. Uništićete mi život“, molio je vojni policajac Dejan Gojković (31), osumnjičen za seriju silovanja kod Mostarske petlje, inspektorke Trećeg odeljenja beogradske policije Biljanu Petrov i Bojanu Stojanović, nakon što su mu stavile lisice na ruke. U razgovoru za „Alo!“, inspektorka Biljana objašnjava kako je izgledala policijska akcija. Kaže da je osetila veliko olakšanje što je sa ulice sklonjena osoba za koju se sumnja da je serijski silovatelj.

Kad je stigao nalaz  DNK-a, koji se podudario  sa uzorkom osumnjičenog, svi smo osetili veliko  olakšanje  policajka Biljana Pet

Kad je stigao nalaz DNK-a, koji se podudario sa uzorkom osumnjičenog, svi smo osetili veliko olakšanje policajka Biljana Pet | Foto: Marko Metlaš

  - U hapšenju je učestvovao ceo odsek za suzbijanje seksualnih delikata, uključujući i našeg šefa Dragišu Removića. Nakon analize napada na žene, ustanovili smo da osumnjičeni to radi u periodu od novembra do februara, isključivo kada je loše vreme. Prvi napad se dogodio 2010. godine, a onda je došlo do zatišja sve do 2012. Šablon za napade mu je bio uvek isti i u istom vremenskom razmaku, između 18 i 23.30, kada bi sačekao žrtvu i na stepeništu je napadao. Tako je bilo i tog dana kada smo ga čekale u zasedi. Imali smo opis i znale za njegov način rada - u dahu prepričava događaj inspektorka Biljana.

Mesto napada

Mesto napada | Foto: Jelena Vučetić

 - Koleginica Bojana i ja odmah smo krenule za njim, a podršku su nam pružali kolege Mladen Kovačević i Siniša Tomić, dok je akciju nadgledao naš šef Dragiša Remović. Kad nas je ugledao, osumnjičeni je pokušao da pobegne. Međutim, ubrzo smo ga pronašli. Nakon našeg predstavljanja, on je izvadio službenu legitimaciju i pitao u čemu je problem. Delovao je veoma pribrano i hladnokrvno. U početku je pričao da čeka suprugu, a potom da je došao automobilom. Međutim, kada sam mu rekla da sam ga videla i da je ponovio ritual, jednostavno se slomio i potvrdio naše sumnje. Nakon što smo mu po proceduri koleginica i ja stavile lisice i kada smo seli u automobil, osumnjičeni je počeo da nas ubeđuje da ga pustimo. Rekao je da to više neće da radi. Obaveštene su njegove starešine i na prepoznavanju su žrtve uperile prstom u njega. Kada je stigao nalaz DNK-a, koji se podudarao sa uzorkom osumnjičenog, svi smo osetili veliko olakšanje - kaže za „Alo!“ inspektorka Biljana Petrov i dodaje da su potom u timu počeli da čestitaju jedni drugima jer su sa ulice sklonili veliku opasnost za žene.

Osumnjičeni  vojni policajac

Osumnjičeni vojni policajac

 
Inspektorka otkriva i kako izgleda razgovor sa žrtvama.
- Kada razgovaram sa žrtvom napastvovanja, moram da budem smirena i da ne pokazujem sažaljenje. Takođe, žrtvi moram da objasnim da nije nimalo krva. Nije to lako, ali nakon tih razgovora i uzimanja izjave dobijem neku snagu da još bolje radim svoj posao i napasnika sklonim sa ulice. Zavaljujući tim ženama i njihovoj snazi da ponovo preživljavaju tragediju, brojni slilovatelji su osuđeni - kaže Biljana Petrov.


Gojković u pritvoru

Gojković se sumnjiči za silovanje dve žene, od 17 i 41 godine, kao i za šest pokušaja silovanja, među kojima je najmlađa devojčica od svega 13 godina. Prvi zločin počinio je 1. januara 2010. godine, a poslednji 11. novembra ove godine. Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio mu je jednomesečni pritvor.
 
Poslednji komentari
  • djole Vreme: 03.12.2013 18:34h

    pa zar se sumljalo za nju..veliki pozz od mene.

  • taca Vreme: 03.12.2013 18:43h

    svaka čast!

  • VECA Vreme: 03.12.2013 19:11h

    HVALA HRABRIM DEVOJKAMA KOJ SU USPLE DA UKLONE OVAKE LJUD SA NASIH ULICA ZBOG NASE DECE I SVIH ZENA KOJE SE KO ZNA IZ KOG RALOGA NADJU NA ETI MANIJAKA.

  • roditelj Vreme: 03.12.2013 19:54h

    Jel ne ces vise?!? Pa nisi jednom uradio vec vise puta.Tebi je mesto u zatvoru na duzi rok.Uzasavam se nasilja svake vrste ali ovakvima treba izvrsiti i kastraciju.Pa da vidimo koliko ce njih ovako nesto raditi kad budu znali sta ih ceka.Svka cast nasim devojkama-policajcima ali i njih treba zastiti od ovakvih siledjija, pa jos k tome i kolega!

  • Murko Djulovski Vreme: 03.12.2013 20:09h

    Svaka cast!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP