Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UBICU TIJANE JURIĆ (15) U ZATVORU POSETILA JEDINO MAJKA

Monstrum plakao i molio majku da mu oprosti !

Autor: Enis Sadiku | 26.09.2014 - 08:11:00h | Komentara: 5

Dragana Đurića (34), osumnjičenog za svirepo ubistvo Tijane Jurić (15) iz Subotice, jedino je majka posetila u zatvoru i to dok je bio na psihijatrijskom veštačenju u Specijalnoj bolnici u Beogradu. “Čim me je video, zavapio je da mu oprostim i počeo da plače”, prepričava za “Alo!” Makivija Đurić detalje ovog susreta.

I dalje u izolaciji: Dragan Đurić (34)

I dalje u izolaciji: Dragan Đurić (34) | Foto: Fejsbuk

- “Majko, oprosti mi. Šta je tu je. Ne mogu noću da spavam. Kako zatvorim oči, nešto me guši u grudima”, rekao mi je Dragan plačući, a plakala sam i ja i nisam stigla ni da ga pitam da li je istina to za šta ga optužuju i, ako jeste, zašto je to uradio - kaže Makivija za naš list, navodeći i da posle susreta nema nikakve odgovore.


- Nemam nikakve odgovore, već samo sumnje da je nešto zaposelo Dragana. Ja sam ga odgajila od kilo mesa, a boli me što ništa nisam primetila. Pa verujte mi, da je postojala ikakva naznaka da će moj sin tako nešto uraditi za šta je optužen, ja bih ga sprečila. Mnogo mi je žao te devojčice. Ma, bre, jako me boli duša i stalno sebi postavljam pitanje da li je istina to zašta optužuju moga sina. Znam svoje dete i ne mogu da poverujem da je tek tako rešio nekom da naudi. Ja sumnjam da ga je neko možda nagovorio ili prisilio da uradi to za šta ga optužuju - jecajući i jedva sastavljajući rečenice ispričala nam je majka Tijaninog ubice.

Ona kaže i da od sramote i osećaja odgovornosti na ulicu ne sme da izađe jer misli da će neko upreti prstom u nju.
- Boli me mnogo duša za Tijanom i stalno preispitujem sebe i ponašanje moga sina. Da li je to učino? Zašto na mene i sestru nije mislio? - jecajući je prozborila Makivija, objašnjavajući da se posle svega preselila kod prijateljice i da živi od 10.000 dinara penzije.

Ja sam ga  odgajila od kilo mesa i boli me  što ništa nisam primetila Makivija Đurić

Ja sam ga odgajila od kilo mesa i boli me što ništa nisam primetila Makivija Đurić | Foto: Masanori Jošida


- Nakon što mi je gazda otakazao stan, nisam imala kud, a koleginica mi je izašla u susret. Na posao, gde sam radila, više ne idem jer nemam snage, a i sramota me je. Samo sedim, plačem i čekam da počne suđenje. Nadam se da će se tad otkriti prava istina u vezi sa mojim sinom, da će on možda dati neke odgovore... da li je to učinio i, ako jeste, zašto je to uradio - ridajući je ispričala Makivija.

Zaprepastio inspektore hladnokrvnošću


“Popio sam litar vinjaka i neku rakiju u kafiću i krenuo ka vašaru. Mislio sam da je tamo muzika, i onda sam sreo Tijanu, nisam ni znao kako se zove. Zakačio sam je kolima i ona je počela da zove upomoć. Dozivala je policiju...”, ispričao je posle hapšenja mesar Dragan Đurić inspektorima koji su mu stavili lisice na ruke zbog sumnje da je 26. jula usmrtio Tijanu. Posle poligrafskog ispitivanja, pritisnut dokazima, sve je priznao. “Zapušio sam joj usta, udario sam je da ućuti i strpao u kola”, svedočio je Đurić mirno i bez trunke kajanja, zbunivši hladnokrvnošću čak i policajce s najdužim stažom.

Poslednji komentari
  • anazg Vreme: 26.09.2014 12:57h

    draga gđo.znam da Vam je teško,ali nemojte si sad pod nikakvu cijenu pokušavati naći opradvanje za to što je napravio..".netko ga možda nagovorio" dajte molim vas,jel vi ne znate koliko godina on ima,kako izgleda...pa vi bi to najbolje trebali znati...znam dijete Vam je i sama sam roditelj...odite pitat roditelje od djevojčice kako im je,vaše je još živo,bar ga možete vidjet,pričati s njim, iako nije zaslužio da diše

  • Marko Vreme: 26.09.2014 14:58h

    Žao me je ove žene što ispašta zbog ovo monstruma.Neka plače doživotno monstrum!!!!

  • Ziki Vreme: 26.09.2014 20:53h

    Nema tu vise sta da se prica. Zlocinac je priveden pravdi i odgovarace za ono sta je uradio. Devojku vise nista ne moze da vrati, ostaje samo tuga. Ali ni sa kaznom ovog nesrecnika se ne treba sladiti, sam ce nositi svoj krst do kraja zivota. Za ovakve zlocine smrtna kazna je privilegija i olaksanje, tako da nikad nisam bio za to. Smrtnom kaznom bi i ovaj sto ga svi nazivaju monstrum takodje postao zrtva. A mucenicku smrt treba takodje zasluziti.

  • Ziki Vreme: 26.09.2014 20:54h

    Nema tu vise sta da se prica. Zlocinac je priveden pravdi i odgovarace za ono sta je uradio. Devojku vise nista ne moze da vrati, ostaje samo tuga. Ali ni sa kaznom ovog nesrecnika se ne treba sladiti, sam ce nositi svoj krst do kraja zivota. Za ovakve zlocine smrtna kazna je privilegija i olaksanje, tako da nikad nisam bio za to. Smrtnom kaznom bi i ovaj sto ga svi nazivaju monstrum takodje postao zrtva. A mucenicku smrt treba takodje zasluziti.

  • Žiguli Vreme: 30.09.2014 02:47h

    Lako je zvati ljude koji čine loše monstrumima i zaboraviti da imaju osećanja, snova i misli kao ti i ja. Lako je, recimo, kazati da je Hitler bio apsolutni monstrum i da ništa dobro nije činio, no on je bio fantastičan slikar, imao ženu koju je voleo i još mnogo toga što bi se cenilo u našoj zajednici. Ne branim ovog čoveka. Ono što je učinio je nemoralno bez sumnje. Ali lepiti nazive poput reči ,,monstrum" na njegovo lice je prosta dehumanizacija, a on je ipak čovek. Autor ovog članka je, koristeći reč ,,monstrum" i pravivši se da je emocionalna reakcija na posetu sopstvene majke van reda za ovakvu osobu, definitivno pokazao svoju neprofesionalnost kao novinar, ako se uopšte time i smatra.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP