Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SUĐENJE U SUBOTICI

Monstrum priznao ubistvo Tijane Jurić

Autor: M. Popadić | 02.04.2015 - 09:54:00h | Komentara: 0

Na pripremnom ročištu za suđenje surčunskom mesaru Draganu Đuriću (34), osumnjičenom za ubistvo maloletne Tijane Jurić (15) iz Subotice, advokat odbrane Viktor Gostiljac iz Beograda ponovo je zatražio izuzeće suda u Subotici.

Dragan Đurić

Dragan Đurić | Foto: facebook

- Optuženi je praktično priznao navode optužnice, ali odbrana smatra da će suđenje u Subotici biti pristrasno i pod pritiskom javnosti. Zato sam ponovo zatražio izuzeće ovog suda - izjavio je Gostiljac.


On nije skrivao bojazan da će njegov štićenik biti osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

Dragan Đurić je optužen za teško ubistvo i pokušaj silovanja. On je 26. jula prošle godine tik iza ponoći u Bajmoku presreo Tijanu, silom je uvukao u automobil i kasnije lišio života. Potraga za ubicom trajala je 13 dana kada je osumnjičeni odveo policijske inspektore u atar sela Aleksa Šantić i pokazao gde je zakopao njen leš.

Viši javni tužilac je, nakon psihijatrijskog veštačenja, osumnjičenog optužio 29. januara, a Vanraspravno veće juče je pristupilo ispitivanju. Okrivljeni i njegov branilac nisu u predviđenom roku podnosili žalbu na sadržaj optužnice.

Pripremnom ročištu prisustvovao je i Tijanin otac Igor, koji je kratko rekao
- Ta gromada od čoveka nije me ni pogledala. Nisam na njemu mogao uočiti ni najmanju dozu kajanja. Tek sada mogu, bar na neki način, shvatiti kako je bilo mojoj Tijani. Bilo je strašno još jednom slušati detalje tog monstrouznog zločina, tog pakla kroz koji je prošlo moje dete. Očekujem da ga sud maksimalno kazni, očekujem da sve ubice nedužne dece budu najstrožije kažnjavane, ma gde se nalazile - izjavio je vidno potreseni otac ubijene devojčice.

Advokat optuženog Đurića, Viktor Gosatiljac iz Beograda, izjavio je nakon pripremnog ročišta da je ono prošlo u najboljem redu i bez ijedne zamerke.


- Optuženi se nije izjašnjavao u vezi optužnice. On je do sada tri puta davao iskaz i ostaće pri onome što je rekao. Teza na kojoj počiva naša odbrana nije uopšte da li je to učinio već - šta je učinio. Teret dokazivanja je na tužiocu koji se odlučio za neku vrstu pretpostavke za koju nema dokaza u spisima. U pitanju je pravna nijansa, ali videćemo tokom suđenja krajem meseca i početkom maja.

On je dodao da je ponovo zatraženo izuzeće suda u Subotici.

- Javnost je već projektovana na najstrožiju kaznu od 40 godina i sudu će trebati dosta snage i napora da u ovakvim okolnostima bude objektivan. Jer, jedini izvor za tužilaštvo je okrivljeni, a on je samo ispričao činjenično stanje - dodao je Gostiljac.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP