Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NASTAVLJENO SUĐENJE DARIJANU MUSIĆU ZA UBISTVO VLADISLAVE ČERVENKO

Monstrum se ne seća da je ubio devojku!

Autor: Nikola Travica | 29.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 4

„Edmund je čovek koji se posle dvadeset godina setio da ima ćerku, i to kada je nanjušio pare. Pokušao je da mi namesti još jedno ubistvo nepoznatog lica, na isti takav način.

Vladislava Červenko i Darijan Musić

Vladislava Červenko i Darijan Musić | Foto: facebook

On vodi medijsku hajku protiv mene i vrši pritiske na nezavisno sudstvo. Ne znam da li mu je žao sopstvene ćerke ili je samo željan medijske pažnje“, rekao je Darijan Musić (26) iznoseći sopstvenu odbranu tokom nastavka glavnog pretresa na suđenju za ubistvo novosadske manekenke Vladislave Červenko (24).


Nakon odloženog ročišta na kome je Musić izjavio da ne želi da iznese odbranu, jer kako je rekao „fizički mi ništa ne fali, ali psihički i emotivno se ne osećam dobro“. Musić je pred sudskim većem rekao i da iako je u zatvoru, on Vladislavu i dalje ne doživljava kao mrtvu. Optuženi je ispričao da se seća svih detalja iz detinjstva - kako je pio, drogirao se u mladosti, ali jedino čega se ne seća to je kobna večer kada je Vladislava ubijena. On je ispričao da se zbog Vladislavinih troškova i ulaganja u njenu lepotu zaduživao kako bi ona postala kompletno operisana lepotica, tvrdeći da je morao da finansira njen čitav put do naslovne strane.

- U našim životima se pojavio njen otac, poznati džeparoš, kao njen zaštitnik, iako je od ranije bio poznat kao „kralj džepa“. Tada su nastali naši problemi! Počeo je novac da nam nestaje. Vladislava je počela često da laže, raskidali smo nekoliko puta, udario sam joj šamar. Bilo je evidentno da je Edmund navodi na krađu. Znao sam da ona nikada ne bi krala da nije bilo uticaja njenog oca kriminalca - izjavio je Musić, istakavši da je siguran da nije bilo njenog oca da bi danas bilo i Vladislave i njega.

Darijan Musić

Darijan Musić | Foto: R. Gatel

Pored prigovora tužioca da optuženi prestane da se bavi svedocima, Musić je rekao da razume sve, nastavivši započeto, ne odustajući da priča o Edmundu Červenku, ocu pokojne devojke. Kada je ispričao kako doživljava oca pokojne, počeo je nepovezano da priča o kobnom događaju, sećajući se malo detalja.


- Ne znam da li sam udario tu osobu ili vrata. Da mi date papir ne bih mogao da je nacrtam. Bio sam isprovociran od te osobe. Kao da se u sve umešao neki muškarac, koji me je gurnuo u vatru. Sećam se nekog tumbanja po kolima, ne baš udobnom autobusu i kasnije policijske stanice, gde su se inspektori na jako vulgaran način šalili sa mnom, jer su u mom koferu našli opremu za more. Pitali su me da li sam krenuo u bekstvo ili na more - opisao je Darijan šta mu se događalo tog kobnog 12. novembra 2012. kada je zverski pretukao i usmrtio novosadsku manekenku.

Mnogobrojna pitanja predsednika veća odnosila su se na Musićevo konzumiranje narkotika, za šta je i tužilac pokazao veliku zainteresovanost, rekavši da optuženi detaljno kaže koliko je čega i u kojoj meri konzumirao, kako bi se o tome mogao izjasniti sudski veštak. Na pitanje sudije koliko alkohola je konzumirao, optuženi je odgovorio: Celu flašu, što može i sada da potvrdi.

Sledeće ročište zakazano je za 14.april sa početkom u 9 sati.

Otac: Darijan je kukavica


Tanja Červenko, sestra ubijene, za „Alo!“ kaže da je optuženi strašne stvari izgovorio u sudnici, te da ona ne može verovati kako joj je oca optužio da je „kralj džepa“.
- Toliko sam iznervirana da ne mogu da pričam. Žao mi je samo što nisam bila u sudnici kada je on pljuvao po mojoj porodici. Nije dosta što mi je ubio sestru, a sada nas još i blati. Koji novac smo mi mogli od njega da uzimamo. On je živeo od naših para, a sada kaže da smo mi njega krali - iznerviranim glasom je rekla Tanja, dodavši da ovo sve treba sa mnogo snage izdržati.
Otac ubijene je rekao da je Musić uspeo da iz zgrade iznese telo njegove mrtve ćerke, sigurno je niko više nikada našao ne bi.
- On nema ni “m” od morala, a kamoli dostojanstva. On nema hrabrosti da prizna ono što je uradio, jer je kukavica. Moja Vladislava nikada u životu ni žvaku nije ukrala. Bila je prepoštena, a on je predstavio kao prostitutku, a o meni ne mogu ni da komentarišem šta je pričao - rekao je Edmund za „Alo!“.

Poslednji komentari
  • Jogogo Vreme: 29.03.2014 10:22h

    I sad će na osnovu toga što se "samo"ubistva neseća da ga oslobode jel.Bilo bi stvarno sramota!

  • Anonimna Vreme: 29.03.2014 15:46h

    Dečko zna se gde je mesto takvima kao ti (iza rešetaka i lečenje),nema izgovora i opravdanje za delo koje si učinio ničim izazvan i ugasio jedan život!!

  • Svetlana Vreme: 29.03.2014 15:47h

    Pa tako je najbolje po njega. Kaže da se ne seća, da je lud i odma ne može da se osudi... Jbn zakon!

  • dida Vreme: 29.03.2014 17:03h

    Mali hvata na ludilo

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP