Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POSLEDNJA VEST

Monstrum umro u bolnici!

Autor: B. J. - J. P. - E. S. | 11.04.2013 - 14:15:00h | Komentara: 2

Ljubiša Bogdanović (60), koji je u krvavom piru usmrtio 13 rođaka i komšija u Velikoj Ivanči, preminuo je danas oko 14:00h u Urgentnom centru u Beogradu, potvrdio je za alo.rs direktor Urgentnog centra Zlatibor Lončar.

Ubica

Ubica Ljubiša Bogdanović i žrtva Miloš Ješić

U svom krvavom pohodu koji se u utorak okončao sa 13 mrtvih meštana mladenovačkog sela Velika Ivanča, Ljubiša Bogdanović (60) Milošu Ješiću (48), jedinoj žrtvi koju je ubio napolju, ispalio je smrtonosni metak posred glave dok je ovaj klečao na kolenima, pokazali su, kako “Alo!” ekskluzivno saznaje, rezultati istrage. Ješić, koji je ujedno i jedini koji je pokušao da se suprotstavi ubici, o čemu svedoče poobarane žardinjere u dvorištu njegove kuće, kako se pretpostavlja, verovatno je na kolenima molio Ljubišu za život. Bio je bosonog i u gaćama.

Kako saznajemo, ni ostalih 12 žrtava mahom nisu ubijeni sa po jednim metkom u čelo, kako se isprva sumnjalo, nego je većina stradala od po dva i tri metka, dok je u neke ispaljeno i po četiri.

Ispratićemo ih kako dolikuje
Skupština opštine Mladenovac juče je donela odluku da će uz pomoć grada Beograda finansirati sahranu svih 13 ubijenih. Datum sahrane za sada, međutim, nije poznat i, kako “Alo!” saznaje, verovatno neće biti pre petka s obzirom na to da su tela u utorak kasno po podne prevezena na Institut za sudsku medicinu i da je juče završena obdukcija tek jednog broja nastradalih. Tek po njenom završetku, tela svih 13 nastradalih će pred sahranu biti dovezena u crkvu u centru Velike Ivanče, odakle će ići jedna po jedna povorka do lokalnog groblja, koje je udaljeno jedan kilometar.
- Opština nam jeste ponudila da plati sahranu, ali nam ne pada na pamet da oni sahanjuju Branka i Dobrilu. Dovešćemo ih kući, zaslužili su jadni da ih ispratimo kako dolikuje - rekao je Ljubišin zet, suprug njegove ćerke Zorice, kojem je, po priči meštana, Ljubiša bio kao drugi otac.

- Najstrašnije je od svega je da je dvogodišnjem Davidu Despotoviću ispalio metak u čelo iz blizine od desetak centimetara, a potom još dva metka u telo. Detence je spavalo u krevecu. Većina ostalih žrtava je takođe ubijena ili u krevetu na spavanju ili bukvalno na pragu kuće. U kući Ješića je najpre ubio Ljubinku (64), dok je Miloš verovatno čuo majčinu vrisku i izjurio iz kreveta za njim bukvalno u gaćama, nakon čega ga je ubio u dvorištu - kaže naš izvor blizak istrazi o zločinu koji je nezapamćen na našim prostorima.


Bogdanović je na kraju pucao i sebi u glavu. Stanje njegove supruge Javorke (60) za sada stabilno.
 
- Ljubiša je u ponedeljak ceo dan radio. Uveče je legao u dnevni boravak da spava, u maloj kući su sem njega spavale Javorka u jednoj sobi, a u drugoj njegova majka Dobrila (83). Njihov sin Branko je spavao u velikoj kući. Koliko sam saznao, ujutru se probudio, otišao da namiri stoku i živinu, vratio se unutra i u špajzu iz neke fiočice uzeo pištolj sa mecima. Potom je razvalio vrata na velikoj kući gde je Branko spavao. Kako se Branko od buke verovatno probudio, sišao je u hodnik, gde mu je ispalio metak u čelo - priča za “Alo!” Javorkin rođeni brat Živomir Starčević.

Jovana  Despotović sa sinom Davidom

Jovana Despotović sa sinom Davidom

"Pričinjava ti se, Vaso, niko ne puca”
- Teško mi je bilo jutros kada sam ustao i shvatio da smo ostali gotovo jedini u Prevalama, da oko nas nikog nema u kućama! Bukvalno nas je sami bog sačuvao! Unuk je tog dana odnekud trebalo da ide po podne u Beograd na fakultet, hvala dragom bogu. Unuk je inače gotovo svakog dana ujutru vozi, ne smem ni da zamislim šta bi bilo da su i tog jutra krenuli. U utorak sam čuo da nešto lupa. Sišao sam da vidim šta se dešava. Video sam kod Ješića upaljeno svetlo, ali sve je bilo mirno, pa sam se vratio u krevet. Ostavio sam čak i otključana ulazna vrata. U međuvremenu sam čuo tri praska, pitao sam suprugu da li ona čuje nešto, ali mi je rekla: „Pričinjava ti se, Vaso, lezi“ - priča Vasilije Milošević, pored čije kuće je Bogdanović nekim čudom samo prošao i ne zakucavši na vrata, iako se isprva mislilo da je odustao jer je teško pokretnom domaćinu puno trebalo da bi otvorio vrata.
 

Nesrećna žena odmah je zvala policiju, ali je Bogdanović nakon toga ubio i svoju majku Dobrilu i nastavio niz ulicu od kuće do kuće mahom svoje uže rodbine. U kući Despotovića ubio je Mikaila (61) i Milenu (61), njihovog unuka Gorana (24) i njegovu ženu Jovanu (21), kao i njihovog sina Davida (2), u kući Stekića Danicu (78) i Draganu (50), potom Ljubinku (64) i Miloša Ješića (48) i na kraju bračni par Velimira (78) i Olgu Mijailović (79).

- Šta da vam kažem! Ništa ne može da nadoknadi naš gubitak! Ugasio je celu jednu familiju! Od cele porodice je živa jedino Goranova majka, koja se preudala u Zrenjanin, jer mu je i otac prošle godine preminuo - kratko je rekao rođak porodice Despotović.
Poslednji komentari
  • amer Vreme: 11.04.2013 15:22h

    nazalost u srbiji drzava ne dozvoljava narodu da se brani I da ima dozvolu za nosenje oruzja pa cak ni suzavac sprej. zato ce narod u srbiji ginuti svakodnevno do k ce bolesnici I kriminalci nositi oruzje I ubijati nevin narod, da je neko bio naoruzan sigurno bi broj zrtava bio smanjen

  • amer2/guca Vreme: 12.04.2013 06:21h

    amer,bravo za komentar;da je obica znao da neke kuce poseduju oruzje nebi tamo ni otisao nego je pobio bespomocne,bez zastite.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP