Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TIJANIN UBICA SMEŠTEN U POSEBAN BLOK

Monstruma čuvaju od linča u zatvoru!

Autor: D. Ć. - M. P. | 10.08.2014 - 20:24:00h | Komentara: 2

Dragan Đurić (34), mesar iz Surčina, koji je mučki u noći između 25. i 26. jula u Bajmoku ubio tinejdžerku Tijanu Jurić (15), smešten je u posebnu ćeliju Okružnog zatvora u Subotici kako ga ne bi linčovali drugi zatvorenici, saznaje „Alo!“.

Dragan Đurić

Monstrum: Dragan Đurić

- Đuriću je pojačano obezbeđenje, a hrana mu se dostavlja u ćeliju. Takođe, u šetnju će da bude izvođen posebno, kako ga neko ne bi napao u zatvorskom krugu. U zatvoru trenutno ima slobodnih mesta, tako da će Đurić verovatno do kraja sudskog postupka biti sam u ćeliji - rekao je za „Alo!“ izvor blizak istrazi.

Zatvor u Subotici

Zatvor u Subotici | Foto: Biljana Vučković

Đurić je preksinoć saslušavan više sati u Višem tužilaštvu u Subotici, gde je takođe priznao zločin, nakon čega je saslušan i kod Biljane Stoparić, sudije Višeg suda u Subotici, koja je usvojila predlog tužioca i odredila mu pritvor do 30 dana. Đurić je nakon toga smešten u pritvorsku jedinicu Okružnog zatvora u Subotici.

Počivaj u miru anđele: Tijana Jurić

Počivaj u miru: Tijana Jurić

Pošto je izjavio da nema novca da angažuje advokata, dodeljen mu je branilac po službenoj dužnosti, a troškovi odbrane biće plaćeni iz državnog budžeta. Od srede uveče, kada je uhapšen, brani ga subotički advokat Dragan Mileusnić, koji je juče za „Alo!“ izjavio da nije tražio da zastupa Đurića, već da mu ga je sud dodelio po službenoj dužnosti.

Zatvor u Subotici Foto: Biljana Vučković

Monstrum će u šetnju ići sam Foto: Biljana Vučković

- U ovom trenutku ne mogu reći ništa što je vezano za noćašnje saslušanje osumnjičenog Đurića. Nemam njegovo ovlašćenje, a to ne smem da činim na svoju ruku. Profesionalno obavljam svoj posao i tako ću raditi i sada. Ne smem da dajem izjave dok traje istražni postupak. Mogu samo da kažem da sam bio prisutan dok je Đurić preksinoć davao iskaz kod tužioca i kod sudije za prethodni postupak - rekao je za „Alo!“ advokat Mileusnić.

Zatvor u Subotici Foto: Biljana Vučković

Zatvor u Subotici Foto: Biljana Vučković

Na pitanje kako se oseća kao branilac čoveka koji je zverski mučio i ubio devojčicu, kao i da li je mogao da odbije ovaj angažman, Mileusnić je ljubazno odgovorio: „Ne mogu na to da vam odgovorim. Samo profesionalno radim svoj posao“. Đurićev advokat je izjavio da se istraga nastavlja, biće saslušani svedoci i izvedeni brojni dokazi, kao i da će Đurić biti podvrgnut psihijatrijskom veštačenju.

Možda se sad reši i ubistvo male Milice

Samo otkriće i rasvetljavanje ovog zločina pobudilo je nadu Subotičana da će policija, možda, uspeti da rasvetli i zločin nad 16-godišnjom Milicom Barašanin. Ona je ubijena na gradskoj periferiji pre tri godine, u neposrednoj blizini porodične kuće. Milica je oko 22 sata zaklana kod peštanske pruge, a zločinac nikada nije pronađen. Nakon Tijaninog ubistva i otkrivanja Dragana Đurića, pojedini Bajmočani pričaju da je on i pre tri godine bio u Bajmoku, baš u vreme zločina nad Milicom, ali ove priče za sada nisu potvrđene.

Poslednji komentari
  • Svaba Vreme: 11.08.2014 13:49h

    U celoj prici meni bode oci to sto u zatvoru ima slobodnih mesta.

  • Ana Vreme: 12.08.2014 02:02h

    Svasta! Pa je l on filmska diva pa da ima povlastice?! Stvarno mi niste jasni (?) Da je covek sam bi sebe ubio, ali on to nije! I sta mu bre dostavljate hranu i vodu, opsluzujete monstruma tamo, a mi gradjani placamo da ga hranite? Koga? Monstruma? Molim vas, pustite zver nek padne u milost i nemilost ostalim zatvorenicima, jesu losi momci ali ne verujem da na dusi nose decu, sigurno i oni imaju ljudskosti za razliku od monstruma pa bi ga naucili pameti. Sta ga krijete ko da je zasluzni gradjanin?! Pustite zver nek crkne, olos, pretnja narodu! Ako jos i pomilovanje ne dao Bog nekad dobije, taj ce da izadje ko jos gori pedofil, a ko ce mu onda biti sledeci na listi? Zar da strepimo i zivimo u strahu od ovakvih umobolnika, pa za sta onda sluzi zakon? Zatvoriti zlo da ne bude jos veceg zla.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP