Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZAKLAO DVA BRATA A ONDA IM SILOVAO ŽENE

"Monstrumu sa Grbavice" 45 godina robije!

Autor: klix.ba | 29.03.2013 - 12:01:00h | Komentara: 7

Sud Bosne i Hercegovine izrekao je danas Veselinu Vlahoviću Batku maksimalnu kaznu od 45 godina zatvora za zločine počinjene u sarajevskim naseljima Grbavica, Vraca i Kovačići 1992. godine.

Veselin Vlahović Batko

Veselin Vlahović Batko | Foto: klix.ba

Kako prenose sarajevski mediji, to je najveća do sada izrečena kazna za zločine u BiH.

Vlahović je proglašen krivim za 30 ubistava, silovanje većeg broja žena bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, kao i premlaćivanje, maltretiranje i pljačkanje građana nesrpske nacionalnosti.
Optužnica je imala 66 tačaka i Vlahović je po 60 tačaka proglašen krivim, a za preostalih šest je oslobođen odgovornosti.
Na suđenju je dokazano da je Vlahović bez milosti tukao i pljačkao nesrpsko stanovništvo na Grbavici, silovao žene i ubijao iz zadovoljstva.
Između ostalog, proglašen je krivim za monstruozno ubistvo braće Emira i Amira Balvanovića, koji su zaklani pred majkom, koja je kasnije takođe ubijena, a njihove supruge su silovane.
Poslednji komentari
  • nebojsa Vreme: 29.03.2013 12:10h

    Goreo bi on meni na lomaci!

  • ZAVJET Vreme: 30.03.2013 00:25h

    Prosto bih se začudio da su ga oslobodili...Svaka čast Vlahoviću!!!Da je više takvih ljudeskara kao ti mnogo bi nas svijet više cijenio a i bojao!!!Dok se ustaše i mudžahedini slobodno kreću,Srbi listom po kazamata...Ali neka,Božja je zadnja pa ćemo sabrat na kraju...Vječna da je Srbija!Vječna da je Crna Gora!Vječna da je Srpska Bosna i Hercegovina!

  • Gavrilo Vreme: 30.03.2013 01:26h

    A da li ste znali da su muslimani na samom pocetku rata Batku zaklali zenu i dvoje djece.Ti sto su to uradili oni nisu monstrumi ali kod batka je bilo krv za krv. 8.000 zaklanih srpskih civila koji su bili u muslimanskom dijelu Sarajeva koje je bilo podijeljen grad ali Srbe je dozvoljeno ubijati i nikom ne pada na pamet da se izvinjava.

  • Sanja Vreme: 30.03.2013 01:34h

    Za 30 "osoba" 45 godina Naser Oric za 1800 "osoba" 2 godine @nebojsa trebao bi malo da mislis glavom prije nego komentarises, muslimani sude Srbinu, sve mi se cini da bas nije dokazana krivica ovog covjeka.

  • Džo Vreme: 30.03.2013 02:25h

    Osuđujem svaki zločin pa i ovaj ako je pošteno i fer suđenje al pošto mu je suđeno u Sarajevu malo mi to sumnjivo.Mi Srbi naivni pa odmah sve verujemo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP