Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

STRAVA I UŽAS U ĆIĆEVCU

Mrtvi psi ležali na ulici više od 24 sata!

Autor: S. Milenković | 06.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

U nedelju pre podne, u centru Ćićevca pronađeno je desetak leševa otrovanih pasa. Oni su na ulici ležali više od 24 sata dok ih radnici komunalne službe nisu potrpali u džakove i bacili u kontejner.

Otrovani psi

Otrovani psi

- Prizor koji sam zatekla ispred frizerskog salona na autobuskoj stanici bio je horor! Leševi pasa, za koje se videlo da su uginuli u agoniji, bili su svuda unaokolo. Krv im je izlazila iz usta, nosa, ušiju... Otrovani su u noći između subote i nedelje. Trovanje sam prijavila policiji, ali su nas oni uputili na komunalnu inspekciju, koja je odbila da izađe. Zvali smo i predsednika opštine Zlatana Krkića, koji nam je kazao da to mora da odradi komunalna inspekcija - objašnjava Milica Krstić.


Četiri leša su pronađena na železničkoj stanici, dva na autobuskoj stanici, dva u obližnjem parku, jedan kod semafora u glavnoj ulici. Tela pasa su uklonjena tek u ponedeljak pre podne, nakon što su na ulici bila više od 24 sata.
- Došli su komunalci, potrpali ih u džakove i odneli u kontejner kod železničke stanice. Tamo su ih valjda spalili - kaže Milica Krstić.

 
U opštini Ćićevac tvrde da su pronađeni leševi samo tri psa, koji su sklonjeni na sigurno i koje će danas preuzeti radnici zoo-službe iz Kruševca.
- Do kraja nedelje podnećemo krivičnu prijavu tužilaštvu u Kruševcu i Ministarstvu poljoprivrede, sektoru za veterinu, protiv NN lica, sa mogućom sumnjom na lice koje je vršilo trovanje pasa pre nekoliko godina.
Zahtevaćemo da se ovakve stvari oštro sankcionišu. Prijave ćemo napisati i komunalnoj inspekciji i opštini Ćićevac zbog nepoštovanja zakona i samog Ustava - kažu u kruševačkom ORPAK-u, organizaciji koja se bavi zaštitom životinja.
Poslednji komentari
  • Stojana Vreme: 06.08.2014 10:14h

    Jedina bice koja su spremna zrtvovati svoj zivot za covjeka, umrlasu u najtezim mukama zahvaljujuci tom istom covjeku, (necovjeku) , nadam se da ce i taj neki sam osjetiti "drazi" koje je priredio ovim jadnim psima..Dao Bog!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP