Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SLUČAJ "OGNJANOVIĆ"

MUP: Bez komentara dok traje istraga

Autor: Tanjug | 04.02.2015 - 16:33:00h | Komentara: 2

Ministarstvo unutrašnjih poslova do okončanja istražnog postupka neće se baviti spekulacijama i neistinama u javnosti u vezi sa slučajem osumnjičenih Nebojše i Jelene Ognjanović, niti na bilo koji način mešati u rad tužilaštva, kako ne bi došlo do ometanja istražnog postupka, saopšteno je iz MUP-a.

Nebojša i Jelena Ognjanović

Nebojša i Jelena Ognjanović

Gostujući na televiziji N1, roditelji Tijane Ognjaović, Nebojša i Jelena su naveli da je na njih vršen pritisak da novac, koji je preostao od Tijaninog lecenja, uplate u Fond za lečenje dece u inostranstvu, koji je osnovao ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Majka Tijane Ognjanovic, Jelena, rekla je juče da su oni odbili da novac koji je preostao uplate u taj novi Fond jer, kako je rekla, nijedan fond - ni državni ni privatni, nije pomogao njenoj ćerki.

Nebojša Ognjanović izjavio je da smatra da postoji direktna veza između činjenice da su odbili da preostali novac uplate u fond i krivične prijave.

Tijana  Ognjanović

Tijana Ognjanović | Foto: RAS

 
"Naravno, mi smatramo da je cela ova hajka, koja je započeta u medijima, u stvari rezultat toga da se sav taj novac uplati direktno u taj novoformirani fond, gde su nam čak i prilikom saslušanja u Upravi kriminalističke policije u zgradi Palate Srbija, to je Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, otvoreno rekli 'uplatite u fond', i to članovi radne grupe, mi smo se zaprepastili. To je bilo čak u prisustvu zamenika tužioca", rekao je Nebojša Ognjanović, a preneo N1.

"Cela krivična prijava koju je MUP dostavio Tužilaštvu svela se na jednu stranu. Jedino za šta se okrivljujemo je pranje novca. Mi nikakav novac nikad nismo prali, ovaj novac ima svoje poreklo", dodao je on.

Na pitanje zašto je novac, koji je za lečenje sakupljan u inostranstvu, prebačen na račun Jelene Ognjanović u Americi, ona odgovara da su morali da otvore račun jer su sa sobom imali gotovinu, a u SAD se sve plaća karticom.

"Sve što smo skupljali za Tijanu i njeno lečenje, skupljali smo na jednom računu, deviznom i dinarskom u Komercijalnoj banci, koji su se vodili na Tijanino ime. Ne postoji ni jedan račun više na kome smo mi skupljali novac", rekla je ona u emisiji Presing.
Poslednji komentari
  • zika Vreme: 04.02.2015 19:10h

    sta da pricaju,pricali su kad je trebalo

  • VasaBG Vreme: 04.02.2015 20:30h

    Mislim da bi bio red da mediji ostave porodicu Ognjanović na miru, da prestanu da ih ponižavaju i na taj način dižu sebi tiraž. Svako ko je uplatio novac na njihov račun sigurno neće tražiti ništa zauzvrat, ostaviti ih na miru....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP