Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ČETIRI KAMERE OTKRIVAJU UBICU NAVIJAČA

"Murate, daj nož!"

Autor: U. Danilović / D. Ostojić / M. Zdravković | 25.11.2014 - 19:20:00h | Komentara: 3

Turska policija konačno je napravila prve pomake u istrazi oko svirepog ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića (25), koje se u petak dogodilo ispred dvorane „Abdi Ipekči“, sat vremena pred početak košarkaške utakmice sa Galatasarajem.

Marko Ivković nastradao je nedugo posle akcije policije, koja je bacila suzavac na „delije“

Marko Ivković nastradao je nedugo posle akcije policije, koja je bacila suzavac na „delije“

Za početak, konzulatu u Istanbulu juče su, kao deo dokaznog materijala, dostavljeni snimci sa četiri policijske kamere u ukupnom trajanju od oko pola sata! Dovoljno da se kroz policijsko prepoznavanje huligana suzi krug oko aktera nezapamćenog incidenta koji bi mogli da daju odgovor na pitanje - ko je ubio mladića koji je juče sahranjen na Novom bežanijskom groblju.

Snimci koje poseduje turska policija biće prosleđeni kolegama iz Srbije

Snimci koje poseduje turska policija biće prosleđeni kolegama iz Srbije

„Video sam Jagodu kako leži na zemlji“

Prema informacijama turskog “Hurijeta” iz policije, jedan od najbližih prijatelja pokojnog Marka Ivkovića kobne večeri je istražnim organima u Istanbulu izjavio:
- Videli smo grupu navijača Galatasaraja kako prolazi mimo nas. Onda su ka nama poletele boce i kamenje. Specijalci su intervenisali, bilo ih je mnogo. Video sam Marka kako leži na zemlji i posle toga sam shvatio da mi je drugar povređen. Nisam video kako je nastradao - izjavio je istražiteljima tada jedan od Markovih prijatelja.

Prema policijskim izveštajima, kobne večeri Marko je ubijen u 18.54, a s obzirom na to da su video-zapisi zabeležili incidente u periodu od 18.50 do 19.20 časova, velika je verovatnoća da se na snimcima nalazi i Markov ubica!

Istina, Zoran Marković, srpski konzul iz Istanbula, koji je prvi imao uvid u video-materijal, za „Alo!“ kaže da on na svim tim snimcima nije uočio sam momenat ubistva Marka Ivkovića, ali da veruje da će, zahvaljujući ovom materijalu, stručna lica lako rekonstruisati čitav događaj i konačno rasvetliti ubistvo.


Jedna od bitnih stvari je to što je na snimcima zabeležen i najkritičniji momenat, kada je policija na „delije“ bacila suzavac i šok-bombe, a upravo u tom trenutku je došlo do razdvajanja 150 navijača Zvezde na dve grupe.

Turska policija

Turska policija

Prema još nezvaničnim informacijama, u toj manjoj grupi od tridesetak „delija“ bio je i Marko Ivković, koji je bio na začelju. Određen broj navijača Galatasaraja je prišao „razbijenoj grupi“, a ubica je Marka Ivkovića napao s leđa, nanevši mu tom prilikom smrtonosne povrede nožem.
Međutim, kako „Alo!“ saznaje, turska policija se i dalje drži sulude verzije čitavog događaja i želi da predstavi kako je Zvezdin navijač život izgubio nakon međusobne tuče „delija“?! Ujedno, srpski konzul iz Istanbula za naš list kaže da su Turci obavili obdukciju na telu Marka Ivkovića, ali da mu je rečeno da će rezultati stići tek za mesec dana!

  

SNIMAK KOJI ĆE PROMENITI TOK ISTRAGE: „Murate, daj nož!“   


Priča i fotografija navijača Galatasaraja sa mačetom u ruci, u trenutku ubistva Marka Ivkovića, koju je “Alo!” juče objavio, uzburkala je tursku javnost!

„Jedan od navijača Galatasaraja uzviknuo je ovo čim je čuo da  se navijači Crvene zvezde u blizini“, tvrdi istanbulski list „Hur

„Jedan od navijača Galatasaraja uzviknuo je ovo čim je čuo da se navijači Crvene zvezde u blizini“, tvrdi istanbulski list „Hur

Ugledni istanbulski dnevnik „Hurijet“ objavio je i transkript razgovora navijača, koji se vide na snimku sa kojeg je fotografija, a na kome se, prema njihovim tvrdnjama, jasno čuju pozivi jednog navijača da se nož upotrebi na pristalicama Crvene zvezde!

- Na snimku se čuje kako jedna osoba u nekom trenutku pita dvoje drugih ljudi: „Ko su oni? Čim je usledio odgovor da se radi o protivničkim navijačima, isti čovek je uzviknuo: “Murate, dođi brzo, dođi brzo”. Koji sekund kasnije, jasno se čuje i usklik istog navijača: „Murate, daj nož!”, što je bio jasan znak za fanove Galatasaraja da se ustreme na Srbe“ - napisao je istanbulski list.

Turski mediji su juče preneli ove navode i ocenili da će oni, u mnogome, promeniti dalji tok istrage, jer novi detalji, koje je list objavio, čvrsto pobijaju činjenicu na kojoj tamošnja policija insistira od prvog dana kada se dogodio incident - da je Ivković nastradao u međusobnoj tuči navijača Crvene zvezde.
Takođe, ovi navodi samo potvrđuju koliko su navijači Galatasaraja militantni i agresivni i da ih s pravom svuda u svetu prati reputacija koljača.

Marko Nicović

Marko Nicović | Foto: Nemanja Kostić

Nicović: Turci će zataškati ključne dokaze!

Marko Nicović, bivši načelnik beogradske policije, za „Alo!“ kaže da ne očekuje da ćemo ikada saznati ko je ubio Marka Ivkovića jer, prema njegovom mišljenju, to nikako ne bi odgovaralo turskim vlastima.
- Iz dosadašnjeg iskustva, mišljenja sam da je vrlo moguće da turska policija zataška ovaj zločin. Oni će proceniti da li bi otkrivanje ubice izazvalo nemire u samoj Turskoj, u Istanbulu. Poznato je koliku moć imaju navijači Galatasaraja, baš kao što ovde imaju „delije“ i „grobari“. Hapšenje njihovih pripadnika bi moglo da izazove nerede, i lakše je Srbiju uskratiti za ime ubice navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića. E sad, što se policijskih kamera tiče, one mogu da zumiraju i do 1.000 puta nečije lice. Samo, turski huligani vrlo dobro znaju kako je njihova policija opremljena i zbog toga ih je teško videti bez kapuljača i šalova preko glave - smatra Marko Nicović.

Poslednji komentari
  • Saul Goodman Vreme: 25.11.2014 20:30h

    Ne postoji policijska kamera koja može da zumira 1000X. Neviđena izmišljotina gosn Nicovića...

  • TeodoraB Vreme: 25.11.2014 21:52h

    Jadno dete, trebalo bi ostaviti na miru njega I njegovu porodicu. Strasno je to sto se desilo

  • Neša Vreme: 26.11.2014 06:12h

    Ne mogu turci da nam oproste ono Miloševo tranžiranje Murata, pa to ti je! Više od 600 god. ih to peče i boli!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP