Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PRESUDA UBICI VLADISLAVE ČERVENKO

Musić osuđen na 40 godina: Ovo su besne reči sudije koje su izazvale gromoglasan aplauz!

Autor: N. N. T. | 17.06.2014 - 12:50:00h | Komentara: 13

Darijan Musić osuđen je na 40 godina zatvora za svirepo ubistvo Vladislave Červenko.

Vladislava Červenko i Darijan Musić

Vladislava Červenko i Darijan Musić | Foto: facebook

Darijan Musić nije bio prisutan tokom izricanja presude. On je proglašen krivim da je sa umišljajem i na svirep način lišio života manekenku, zadao joj je 50 udaraca pesnicama, stopalima i šipkom.

Sudija Tamara Radović je rekla da je optuženi za vreme izvršenja bio svestan onoga što čini.

"Oštećena je zadobila masivan razdor jetre, prelom rebara i grudne kosti, povrede udova, brojna nagnečenja... Trpela je bolove velikog intenziteta, a smrt je nastupila usled unutrašnjeg krvarenja jetre. Utvrđeno je da je optuženi učinio krivično delo teško ubistvo, te ga sud osuđuje na kaznu zatvora od 40 godina. U kaznu će se računati pritvor koji je započeo 14.10.2012. kada je lišen slobode", rekla je sudija Radović, dodavši da olakšavajućih okolnosti Musić, prema mišljenju sudskog veća, nema, te da ovakvo delo zaslužuje ovakvu kaznu. Porodica Červenko je nakon izrečenja presude burnim aplauzom pozdravila postupajućeg sudiju.

Tužilaštvo traži maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora: Darijan Musić

Nije prisustvovao izricanju presude: Darijan Musić | Foto: Nikola Travica

Viši sud u Novom Sadu osudio je monstruma koji je ubio manekenku Vladislavu Červenko na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora!

Tokom zavšetka suđenja tužilaštvo je zatražilo da se optuženi osudi maksimalnom kaznom zatvora u trajanju od 40 godina, jer je Vladislava trpela nesnosne bolove sve do smrti. Pored toga, kao otežavajuću okolnost uzet je nalaz veštaka neuropsihijatra koji tvrdi da je optuženi natprosečno inteligentan. Navedeno je je veštačenjem utvrđeno da je Musić labilna ličnost s obeležjima narcisoidnosti, impulsivnosti i senzitivnosti, zbog čega ima nizak prag tolerancije na frustracije.

Advokat Štefanija Pacek, zastupnica porodice Červenko, istakla je da kod okrivljenog nema kajanja i da je on pokojnu smatrao svojinom.


- Smatrao je da je ona stvar, a ne ljudsko biće. Stvar koju može da razbije kad poželi, i upravo to neprihvatanje odgovornosti treba da opredeli sudsko veće da mu izrekne najstrožu kaznu. U njegovim očima se ne vidi pokajanje, niti može da objasni zbog čega je postupio tako kako je postupio - rekla je Pacekova.

Darijan Musić se inače tokom policijske potrage za njim oglasio fejsbuk postom uznemirujuće sadržine.

Musić je, pišući samo velikim slovima, priznao da je ubio svoju devojku jer ga je "varala sa kojekime dok je bio u zatvoru" i u monstruoznom tonu tvrdi da mu nije bio cilj da ona umre ("saučešće porodici, nisam hteo, jbg"). Musić u poruci izražava ljubav prema mrtvom telu Vladislave Červenko i najavljuje da će se ubiti.

Poslednji komentari
  • Aleksandar Vreme: 17.06.2014 12:55h

    Gospodo sudije i drzavo, ako je po pravdi, ovih 40 godina je malo. On ce mozda izaci posle odsluzene 3/4 kazne ili cele. A ona nikada ustatai nece. Na vrata svojim roditeljima nece zakucati, a on mozda kad-tad.

  • VladimirR. Vreme: 17.06.2014 14:12h

    Predlažem da se zver ne vodi u zatvor nego pusti na ulicu gde bi neko bio zadužen da ga vodi na povocu i objašnjava deci zbog čega ga vodi na povocu. Da neka druga deca shvate da postoje zveri koje samo po građi liče na ljude!

  • vesna Vreme: 17.06.2014 15:56h

    Konacno jedna prava i postena presuda naseg suda. Nazalost ni ovo nece vratiti mladu devojku koju je ubica ubio. Ali ce se drugi neko zapitati ako je on dobio 40 godina pa dobicu i ja. Mislim da ako poostrimo kazne na m aksimalne za ovako svirepa ubistva da ce i ubice razmisliti da li ce olako i bahato dizati ruke na svakoga, a pogotovo na slabiji pol. Tu mislim na sve, Na one koji ubijaju decu, ljude. Nebitno kog pola. Ubica je ubica a zrtva zrtva. Treba stati ovome na put sa maksimalnim kaznama. A mislim da treba uvesti i smrtnu kaznu kao nekada. Jel pojedini ljudi i to zasluzuju. E kad bi sve sudije bile postene kao ovaj gde bi nam bio kraj. Toliko od mene. Porodici devojke iskreno saucesce .

  • niko i nista Vreme: 17.06.2014 17:13h

    On i dalje ima krvolocni pogled bez imalo stida i zaljenja! Zali boze vazduh koji on udise i zbog ovakvih treba uvesti SMRTNU KAZNU!

  • Mina Vreme: 17.06.2014 17:38h

    I sad ja i moji sunarodnici treba da ga hranimo i lecimo 49 godina.J. ja zakon i pravdu.Treba istim mukama da umre.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP