Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MONSTRUMU SMANJENA KAZNA

Musićev advokat: Ova presuda je truli kompromis!

Autor: Tanjug | 18.12.2014 - 17:37:00h | Komentara: 6

Odbrana Darijana Musića, osuđenog na 35 godina zatvora za ubistvo devojke, smatra da je ta pravosnažna presuda doneta pod velikim pritiskom javnog mnjenja, a ne na osnovu pravnih činjenica.

Tužilaštvo traži maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora: Darijan Musić

Darijan Musić | Foto: Nikola Travica

Jedan od Musićevih branilaca Dragan Palibrk rekao je Tanjugu da je za presudu Apelacionog suda u Novom Sadu saznao iz medija i da će po prijemu pisanog primerka, razmotriti odluku suda i u dogovoru sa klijentom izjaviti neki od podobnih vanrednih pravnih lekova.


Palibrk smatra da je presuda Višeg suda u Novom Sadu kojom je Musić bio osuđen na 40 godina zatvora, morala da bude preispitana na glavnom pretresu pred Apelacinim sudom zbog, kako je naveo, brojnih povreda odredaba krivičnog postupka na koje su on i drugi Musićev branilac Pavle Mušicki ukazali detaljno u svojim žalbama.

"Ova presuda predstavlja neki truli kompromis, a ja sam čovek koji apsolutno veruje u pravo i pradvu, a ne u trule kompromise. I dalje smatram da je ceo ovaj postupak protekao pod do sada neviđenim pritiskom javnog mnjenja i da zbog toga verovatno ishod ovog postupka i nije mogao da bude drugačiji", rekao je advokat.

Tom odlukom preinačena je prvostepena presuda Višeg suda u Novom Sadu kojom je Musić bio osudjen na 40 godina zatvora, pošto je novosadski Apelacioni sud delimično usvojio žalbe Musića i njegovih branilaca.
Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 18.12.2014 18:02h

    kako mogu advokati da brane ovu zver?

  • zena Vreme: 18.12.2014 18:38h

    gde su moralne granice advokata? to sa profesijom nema nikakve veze! monstrum treba da bude dozivotno iza resetaka, pravda treba da bude zadovoljena! presuda je sramna jer ce monstrum imati opet vremena i mogucnosti da ubije i unisti necije zivote! nikada u srbiji nije bilo toliko ubica, siledzija , monstruma koji cine uzasne stvari, jer im zakon tolerise! kakvi smo to postali neljudi?!

  • Ä‘one Vreme: 19.12.2014 02:22h

    Za pare!

  • ivi Vreme: 19.12.2014 08:53h

    Bože sacuvaj!

  • Бранко Vreme: 20.12.2014 07:55h

    Тужиоце и судије нико не контролише ! Објавите имена и презимена судија који су донели овакву СРАМНУ одлуку У ИМЕ НАРОДА - ПАРДОН У СВОЈЕ ИМЕ !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP