Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ŽITNA MAFIJA

Muvali s pšenicom, zakinuli državu za 270 miliona evra!

Autor: E. S. - M. D. | 12.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 0

Direktorka “Mili mlina” Jasmina F. (47) iz Velikog Gradišta i još tri osobe uhapšene su zbog sumnje da su Republičku direkciju za robne rezerve oštetili za oko 270 miliona dinara.

Pšenica

Pšenica | Foto: Nenad Mihajlović

Sumnja se da je Jasmina u periodu od 2008. do 2013. godine prisvojila 10.000 tona merkantilne pšenice koja je po ugovorima njenom preduzeću poverena na čuvanje i skladištenje. Osumnjičena je u istom periodu naplaćivala usluge skladištenja merkantilne pšenice za nepostojeće smeštajne kapacitete i količine koje nisu bile na stanju.


U policijskoj akciji uhapšeni su i Zorica D. (44), bivša načelnica Odeljenja za urbanizam, komunalno stambene i imovinsko-pravne poslove opštinske uprave opštine Veliko Gradište, Vlastimir S. (58) iz Beograda, viši kontrolor kontrolne kuće “Jugoinspekt” AD Beograd, i Miomir P. (59) iz Beograda, službeno lice u Odeljenju za prehrambene proizvode u Republičkoj direkciji za robne rezerve.
Osumnjičeni Zorica i Vlastimir su sačinili dokumentaciju sa neistinitom sadržinom, i na taj način su pomogli Jasmini da od Republičke direkcije za robne rezerve dobije na skladištenje i čuvanje merkantilnu pšenicu, vlasništvo ove Direkcije, u znatno većim količinama od realnih kapaciteta silosa. Osumnjičeni Miomir P. kao službeno lice Odeljenja za prehrambene proizvode Republičke direkcije za robne rezerve, i pored utvrđenog manjka prilikom kontrole u oktobru 2011. godine, nije pokrenuo mehanizam za raskid ugovora sa privrednim društvom “Mili mlin”, čime bi to preduzeće izgubilo status skladištara.

Poreska policija je još 14. oktobra 2010. godine podnela krivičnu prijavu protiv Jasmine zbog sumnje da je utajila porez u iznosu od 34,1 milion dinara. Ona nije nije obračunala i uplatila porez na dohodak građana u vrednosti 7,3 miliona dinara.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP