Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UHAPŠENI SA VIŠE OD PET KILA HEROINA

Muž i žena dilovali drogu zbog kredita?!

Autor: M. Dudvarski | 08.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 3

Bračni par Dalibor R. (42) i Mirjana R. (43) iz Kovina uhapšeni su sa oko šest kilograma heroina dok su pokušavali da pređu granicu Srbije i uđu u Bosnu i Hercegovinu. Policija ih sumnjiči da pripadaju dobro organizovanoj kriminalnoj grupi, a komšije kažu da su stranputicom krenuli nakon finansijskog kraha.

Hapšenje: Dalibor R.  (42) sa ženom hteo da prenese drogu u Bosnu i Hercegovinu

Hapšenje: Dalibor R. (42) sa ženom hteo da prenese drogu u Bosnu i Hercegovinu | Foto: Emil Čonkić

Dalibora i Mirjanu je u koordiniranoj akciji posle višemesečnog operativnog rada privela srpska Služba za borbu protiv organizovanog kriminala na prelazu “Trbušnica“.

Policija im pronašla 11 paketića sa ukupno 5,6 kilograma heroina

Policija im pronašla 11 paketića sa ukupno 5,6 kilograma heroina

Nadležno Specijalno tužilaštvo


Budući da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi, slučaj šverca 5,6 kilograma heroina je preuzelo Specijalno tužilaštvo.
- Daliboru i Mirjani je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će ih saslušati tužilac. Potom bi trebalo da sudija za prethodni postupak odluči da li će im odrediti pritvor do 30 dana - kažu u tužilaštvu.

- Kada su stigli na granični prelaz, njihovom automobilu “reno klio“ su prišli policijski inspektori. Odmah su pretresli vozilo i u posebno napravljenom bunkeru pronašli 11 paketa u kojima je bio heroin, ukupne mase oko 5,6 kilograma. Oni su privedeni, a istraga je nastavljena jer je utvrđeno da Dalibor i Mirjana pripadaju jednoj organizovanoj kriminalnoj grupi - navodi naš izvor blizak istrazi.

Kako nezvanično saznajemo, razlog što se bračni par uopšte prihvatio šverca narkotika je njihov finansijski krah, jer su im propali butici koje su držali u Kovinu, Pančevu i Novom Sadu. Ova saznanja “Alo!” potvrdilo je i nekoliko komšija ove porodice.

Drogu krili  u „kliju“

Drogu krili u „kliju“


- Dalibor je sa roditeljima izbegao iz Sarajeva i doselio se u Kovin, gde je upoznao Miru. Imali su butike sa kineskom robom i posao je dobro išao. Zato su odlučili da uzmu kredit za kuću. Nažalost, posao je stao i oni su zapali u finansijske probleme. Sigurno su u šverc ušli zbog para. Kuća im je pod hipotekom, a od nekadašnjeg lanca butika ostao je samo jedan. Ipak, sve to ne može biti opravdanje za bavljenje drogom - naveo je jedan od komšija iz ulice Svetozara Miletića, u kojoj su živeli Dalibor i Mirjana.

Ostavili decu na cedilu


Komšije najviše žale Daliborovu i Mirjaninu odskora punoletnu ćerku i devetogodišnjeg sina.
- Kako su se uhvatili u kolo sa kriminalcima, ne znamo. Možda su uzeli pare na kamatu ili su im oni obećali zaradu ako im prošvercuju drogu. Budući da su u problemima, verovatno su pristali na taj rizik. Šta će sada njihova deca, to je pravo pitanje - kažu oni.

Poslednji komentari
  • Laza Vreme: 08.07.2015 09:59h

    Nista ovi nisu otkrili, jednostavno su pali na dojavu !

  • Vasilj Vreme: 08.07.2015 10:26h

    Navukla ih banda za 5 kila, potom ih prijavila, policija i carina se obradovali, a na drugom mestu je preneseno 20 kila. Svi sretni, osim ovih nesretnika.

  • penzioner Vreme: 08.07.2015 10:35h

    Da bi obican covek preziveo u Vucicevoj Srbiji, mora da se bavi kriminalom ili da zivi ispod mosta i lagano umre od gladi! Zbog toga nije ni zameriti ljudima sto se bore za puko prezivljavanje!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP