Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ŽIVOT U STRAHU OD NASILNIKA

Muž je premlatio, a ona tvrdi da je pala niz stepenice

Autor: Novosti | 24.05.2015 - 12:22:00h | Komentara: 0

I.S. (37) iz Bora uhapšen je pod sumnjom da je premlatio suprugu toliko da je pala u komu. Od kada se probudila iz kome, premlaćena žena u strahu od muža, tvrdi da je pala niz stepenice.

Nasilje

Iluastracija | Foto: Profimedia

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilja u porodici, pripadnici borske policije lišili su slobode sugrađanina I.S. (37), koji se sumnjiči da je u noći između petka i subote pretukao svoju suprugu i naneo joj povrede glave i tela.
Sve je, kako saznaju "Novosti", počelo u subotu, sat nakon ponoći, kada je u Opštu bolnicu u Boru dovežena supruga I. S. Uplašena, ona je tada lekarima ispričala da ju je muž pretukao. Međutim, kada se njen čovek, nešto kasnije, pojavio u bolnici, žena je promenila priču i kazala da je – pala niz stepenice!
Nakon toga, I.S. je pala u komu, ali je odreagovala na terapiju i došla svesti. U subotu uveče su je ispitali organi reda, ali se žena držala priče da je pala niz stepenice. Kategorički je poricala da ju je suprug pretukao.
- I.S. i njegova supruga su u petak bili na slavi, kod prijatelja – rečeno je listu iz izvora bliskim istrazi.
– Kada su nas iz bolnice obavestili o slučaju, odmah smo poslali uviđajnu ekipu u kuću I.S. Tu smo zatekli takav prizor kakav se viđa samo u akcionim, holivudskim filmovima.
Kuća je bila, kaže sagovornik lista, u opštem haosu. Stvari su bile ispreturane, a na više mesta u kući uočeni su tragovi krvi. To je, uz povrede koje je zadobila žena, policiju navelo da posumnja da je I.S. brutalno, rukama i nogama, prebio svoju suprugu i naneo joj teške telesne povrede, opasne po život.

Siledžija ostaje u pritvoru
- Mi smo, na osnovu prikupljenih dokaza, protiv I.S. podneli prijavu zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilja u porodici – dodaje naš sagovornik. – Sudija za prethodni postupak je, nakon toga, I.S. odredio pritvor do 30 dana, nakon čega je on sproveden u Okružni zatvor u Zaječaru.

- Predočili smo ženi da sve upućuje na to da je prebijena, kao i da je lekarima to potvrdila – nastavlja ovaj sagovornik.
– Međutim, ona i dalje uporno poriče da ju je suprug tukao i drži se priče da je pala niz stepenice, bez obzira na to što su tragovi krvi pronađeni po celom stanu.
U međuvremenu, saslušan je i I.S. koji negira da je pretukao suprugu. Policija sumnja da su se iza zatvorenih vrata i ranije dešavale slične scene, ali to do sada niko nije prijavljivao.
- Pacijentkinja je primljena sa prelomom lobanje, nagnječenjem mozga sa unutrašnjim krvarenjem i modricama po celom telu – kaže dr Siniša
Srbulović, neurohirurg Opšte bolnice u Boru.
– Neposredno nakon prijema, žena je pala u komu, ali je dobro odreagovala na terapiju i došla svesti.
Dr Srbulović kaže da se, za sada, odustalo od operacije, ali i napominje da je žena i dalje u kritičnom stanju.
- Život pacijentkinje je i dalje pod znakom pitanja i mi činimo sve što je u našoj moći da je spasimo – navodi dr Srbulović.
– Trenutno, ona je u stabilnom stanju, ali je pod neprestanim nadzorom lekara.
Policija je uzela krv I.S. na analizu, jer je, budući da se incident dogodio nakon povratka sa slave, sumnja da je muž bio pod dejstvom alkohola. Ne zna se, još uvek, da li su u momentu kada je žena prebijena, kako smatraju organi reda, ili pala niz stepenice, kako tvrde supružnici, u kući bila i njihova dva maloletna deteta.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP