Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OGORČENA NA PRAVOSUĐE

„Muž pucao u mene, sudija mi ne da razvod!“

Autor: S. B. | 14.08.2014 - 09:10:00h | Komentara: 11

Brana Kostić, profesorka psihologije u zaječarskoj Gimnaziji i Medicinskoj školi, doživela je traumu kada je 3. februara ove godine njen suprug Budimir Kostić, direktor Medicinske škole, pokušao da je ubije ispalivši u nju tri hica iz puške, a zatim i sebi pucao u lice.

Ogorčena na pravosuđe:  Brana Kostić

Ogorčena na pravosuđe: Brana Kostić

Oboje su preživeli, i on se nalazi u pritvoru zbog pokušaja ubistva u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu. Brana je sad ogorčena na pravosuđe, jer iako je podnela zahtev za razvod, sva ročišta stalno se odlažu.
- Ono što smo ja i moji sinovi preživeli, ne može se opisati. I umesto da nam pravosudni organi pomognu, oni štite Budimira. Za sudiju je izabran Ljubiša Milojević, čovek koji je sa Budom često igrao preferans i koji mu je prijatelj - ogorčena je Brana.


- Suđenje u aprilu je odloženo jer je poziv Budimiru poslat na kućnu adresu. Pa cela Srbija preko medija zna da je on u zatvorskoj bolnici, a njegov prijatelj sudija ne zna! - dodaje ona.
Drugo ročište bilo je u maju, ali je odloženo jer je poziv otišao u Padinsku skelu - pogrešan zatvor?!

- Otišla sam na treće ročište, a sudija Milojević, kome sam spremala večere dok su igrali karte, otvorio je jedan papir. Umalo se nisam srušila kada je rekao: „Budimir je poslao pismo koje je svojeručno napisao i u kome moli sud da odloži suđenje na nekoliko meseci jer nije zdravstveno sposoban za tako nešto. Zbog toga odlažem ročište.“ Pismo nije poslao nijedan lekar, već prijatelj sudije koji je pucao u mene! - ojađena je Brana Kostić.

Sa sudijom Ljubišom Milojevojevićem i zamenicom predsednika Osnovnog suda Brankom Milidragović nismo uspeli da stupimo u kontakt jer se oboje nalaze na godišnjem odmoru.

Ispaštaju deca
 

S obzirom na to da nema razvoda, nema ni alimentacije, a prema rečima Brane, zbog svega ispaštaju deca.
- Mlađi sin, koji je maloletan, od Agencije je dobio gratis putovanje na školsku ekskurziju u septembru. On ne može da ide sa svojim odeljenjem jer je ekskurzija u inostranstvu. Budimir ne želi da potpiše saglasnost za njegovo putovanje, a dete, s obzirom na to kroz šta je prošlo, zaslužuje da bude sa svojim prijateljima. Da smo razvedeni, njegov potpis ne bi bio potreban - kaže Brana.

Poslednji komentari
  • markon Vreme: 14.08.2014 09:27h

    svaki dan sam sve vise ubedjen da zivim u banana republici

  • Tatjana Vreme: 14.08.2014 09:40h

    Eto,ni Vucic ni doktorat Sytefanovica ne mogu nista pravosudju!Sudije,pogotovo u malim mestima rade sta hoce! Tesko da cemo mi doziveti uredjenu drzavu !Ovog sudiju pod hitno izbaciti iz pravosudja!

  • razvedena Vreme: 14.08.2014 10:42h

    Gospodjo, da ste razvedeni tek onda bi njegov potpis bio potreban cak i za vadjenje pasosa, pa i za odlazak preko granice sa Vama. Znam iz licnog iskustva.

  • F.M. Vreme: 14.08.2014 10:51h

    Ovo nije ništa novo za zaječarske sudove...

  • meda Vreme: 14.08.2014 13:16h

    Da stvar bude jos gora,ovo nije usamljeni slucaj.To je uobicajena praksa u Srbiji.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP