Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SPREČENO KRIJUMČARENJE

Na aerodromu Nikola Tesla zaplenjene puške i municija

Autor: A.O. | 30.01.2015 - 16:10:00h | Komentara: 4

Carinici su 29. januara 2015. godine na aerodromu "Nikola Tesla" sprečili pokušaj jednog putnika da prokrijumčari lovačku municiju u Srbiju. Slučaj je otkriven u carinskom magacinu, kontrolom robe koju je prijavio jedan 57-godišnji putnik nakon što je dan ranije doputovao letom iz Beča.

Zaplenjeno oružje

Zaplenjeno oružje

Ovaj ljubitelj oružja, inače dvojni državljanin Kanade i Srbije, prijavio je četiri lovačke puške marki "Benneli", "Remington", "David Pedersol" i "Tikka", kao i jedan poluautomatski pištolj"CZ-75", kalibra 9 milimetara.

Municija

Municija

Ipak, naknadnim pregledom torbe utvrđenoje da se među puškama nalaze tri neprijavljena pakovanja municije marke "Winchester", i to ukupno 40 metaka za pušku i 50 komada pištoljske municije.

Municija

Zaplenjena municija

Vlasnik oružja, po zanimanju advokat,carinicima je rekao da je puške i municiju doneo za sopstvene potrebe, budući da se bavi lovom, kao i da nije znao da je potrebno da prijavi i municiju. Nepoznavanje ovdašnjih propisa pokušao je da opravda dvadesetogodišnjim boravkom u Kanadi, gde je Zakon o oružju i municiji znatno liberalniji.

Municija

Pištoljska municija

Ceo slučaj predat je u nadležnost policije, koja će, kako saznajemo, protiv pomenutog putnika pokrenuti krivični postupak.
Poslednji komentari
  • Kanadjanin Vreme: 30.01.2015 17:36h

    Kanadski sistem nije bas toliko liberalan, al' srpski sistem je smesan do mere da to boli. Znaci dobar procenat stanovnistva iza kuce ima zakopan Kalas ili Papovku ili Tetejca, municiju, itd. To je "normalno", a ovamo coveka maltretiraju za saku bednih Vincesterovih metaka. Tipicno srpski. Koliko vidim, izmedju ostalog, covek je nosio municiju za pusku kalibra 300 WSM (verovatno ona Tikka). Ovaj kalibar je dosta popularan u Severnoj Americi, ali u Evropi ga je tesko naci. Stavise, nema cak ni svaka radnja u Kanadi municiju u ovom kalibru. Poprilicno sam siguran da covek nije "svercovao" municiju i da je u pitanju nenamerna greska. Bas me interesuje, da li su mu "inteligentni" carinici pronasli i foto aparat, pa ce sada da tvrde da je dosao da ih slika i da im ukrade dusu? Rado bih dosao u Srbiju u lov, ali zbog ovakvih stvari ne pada mi na pamet. Normalne zemlje prave ogromne novce na lovistima, Srbija stagnira - zapitajte se zasto?

  • mr.burns from simpsons Vreme: 30.01.2015 20:21h

    srce mi se cepa od bola sto ako ti ne dodjes da lovis u srbiju, jedan manje ubica neduznih zivotinja

  • meat Vreme: 31.01.2015 08:44h

    mr burns sad trk po pljeskavicu kod nislije ili malo pastete na hlebu da ti se smiri zeludac. licimuri:)

  • Milic. M Vreme: 31.01.2015 10:07h

    U ovaj slučaj je umešan niški funkcioner, istražite malo, pišite o tome, podignite narod na noge, sprečimo ovakve nepravde!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP