Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POKUŠAJ KRIJUMČARENJA

Na Horgošu zaplenjeno
60 kg marihuane

Autor: Tanjug | 30.03.2013 - 21:41:00h | Komentara: 0

Na Horgošu sprečen pokušaj krijmčarenja oko 60 kilograma marihuane. Droga otkrivena u dva putnička automobila kojima su upravljali albanski državljani.

Marihuana

Zaplenjeno 60 kg marihuane! | Foto ilustracija: Dreamstime

Prvo je juče na carinsku ispostavu Horgoš na red za pregled došao automobil marke "rover 75", albanskih registarskih oznaka, i to u traci koja je predviđena za putnike koji nemaju ništa da prijave carinskoj kontroli, saopštila je u subotu Uprava carina. U vozilu su se nalazila tri punika albanske nacionalnosti, dva muškarca i jedna žena, koji su izjavili da putuju iz Albanije i da su se uputili u glavni grad Mađarske. U saradnji s graničnom policijom, nakon pasoške kontrole, vozilo je upućeno na detaljan pregled.

Carinici su, posle podizanja tapacirunga, uočili prepravke u podu vozila i otkrili tzv. duplo dno koje se prostiralo od komandne table do zadnje klupe i sa vozačeve i sa suvozačeve strane vozila. Daljim pregledom vozila nađen je i pregrađeni prostor, odnosno šupljina koja nije fabrička, a koja je napravljena na mestu gde se odvaja prtljažni deo od kabine vozila. U sve tri otkrivene nadograđene šupljine nađeno je ukupno 65 paketa umotanih u streč-foliju, čija je težina iznosila nešto iznad 32 kilograma marihuane, kaže se u saopštenju.

Laboratorija marihuane (ilustracija)

Zaplenjena marihuana | Foto ilustracija: AP

Neposredno nakon što su carinici počeli detaljan pregled prvog vozila, na prelaz je pristiglo i drugo, u kome je zatečena gotovo identična situacija. Ovoga puta radilo se o automobilu "nisan mikra", albanskih registarskih oznaka, kojim je takođe upravljao albanski državljanin, a i u tom vozilu se se nalazila tri punika albanske nacionalnosti koji su izjavili da putuju na relaciji Albanija - Mađarska. Vozilo je, u saradnji s graničnom policijom, upućeno na detaljan pregled, gde je, nakon podizanja tapacirunga sa poda, primećeno da je pod vozila pregrađen limenom pregradom koja nije fabrička. I u ovom slučaju pokazalo se da je reč o duplom dnu vozila koje se prostire celom širinom i to od komandne table do zadnje klupe. Deo paketa bio je sakriven i u petim vratima (gepek vratima), u postojećoj fabričkoj šupljini ispod tapacirunga. U ovom automobilu otkriveno je 50 paketa teških oko 25 kilograma. Ukupna količina od 57 kilograma marihuane, osobe koje su se nalazile u automobilima, kao i njihove putne isprave predati su u dalju nadležnost policiji radi vođenja krivičnog postupka, navedeno je u saopštenju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP