Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SAHRANA POSLEDNJIH ŽRTAVA RADETA ŠEFERA

Na kolenima kraj groba mrtve neveste!

Autor: N. K. - E. A. | 21.05.2015 - 20:59:00h | Komentara: 0

Na mesnom katoličkom groblju u Martonošu juče su sahranjeni Natalija (25) i njeni roditelji Šandor (52) i Karolina (43) Bajtai, poslednje žrtve Radeta Šefera iz Sente. Vlastimiru Šeferu (25), sinu ubice, od tuge i bola je pozlilo, pa se na kolenima oprostio od svoje supruge, sa kojom je bio u braku manje od 24 sata.

Vlastimir i Natalija

Vlastimir i Natalija

U povorci, osim Vlastimira, koji je koračao noseći crvenu ružu, bio je i njegov brat Aleksandar. Njih dvojica su se samo dan ranije na groblju u Oromu oprostili od majke Rože, bake Gizele i dede Jenea. Tuga je slomila i Natalijinog brata Zolta, koji je u jednom danu izgubio roditelje i sestru, pa je i Hitna pomoć morala da interveniše.

U mimohodu kraj tri kovčega prošlo je više stotina građana, koji ne pamte ovakvu tugu i sprovod i treći dan nakon tragedije žale za izgubljenim životima. Niko nije mogao da se uzdrži od plača kada su se se na groblju pojavile drugarice ubijene Natalije, koje su organizovano došle da je isprate na večni počinak. Jauke je prekinuo hor devojaka, koji je u kapeli pevao nad odrom...

Peter Bajtai iz Martonoša, rođeni brat ubijenog Šandora Bajtaija, u koga je Rade Šefer prvo ispalio hitac i usmrtio ga kada je dojurio crvenim “sitroenom” iz Oroma, skrhan od bola, teško zadržavajući suze, kaže da niko još nije svestan šta se desilo i zašto se tragedija morala desiti.
- Sve to je teško da teže ne može biti - tiho govori Rafael Traćik, Rožin brat i sin Gizele i Jenea.

- U šoku sam i ne znam šta bih posle svega mogao da kažem. Mišljanja sam, kao i mnogi drugi, da se sve moglo izbeći da je Rade u nedelju ujutru ostao u policiji. Sve bi bilo izbegnuto, a rodbina i prijatelji koji su spavali ovde u Martonošu razišli bi se posle nedeljnog ručka - priča on, još u neverici.

Ubistvom bračnog para Traćik, tasta Jenea i tašte Gizele, Rade Šefer (55) iz Sente je hicima iz lovačke puške započeo u nedelju ujutru stravičan masakr, koji je nešto kasnije u 33 kilometra udaljenom Martonošu nastavio ubistvom snaje Natalije (25) i njenih roditelja Šandora (52) i Karoline (43) Bajtai i supruge Rože Šefer.

Autom jurio suprugu po selu!


Policija je uhapsila M. V. (44) iz Martonoša zbog sumnje da je pretio smrću bivšoj supruzi J. Š. (48) i pokušao da je pregazi automobilom. Njemu je određen pritvor zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilja u porodici, kao i zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP