Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PUSTO ALI REČITO

Na okupljanju transeksualaca u Novom Sadu letelo perje: Ja nisam "trandža", a gde su oni koji jesu?

Autor: N.N.Travica | 20.11.2014 - 08:20:00h | Komentara: 3

Iako je bilo diskutabilno da li će policija odobriti javni skup, povodom 20. novembra, Međunarodnog dana sećanja na žrtve transfobije, danas je na platou ispred Katoličke porte u Novom Sadu, ipak bio održan skup na

Novi Sad u iščekivanju skupa transvestita Foto: N. N. Travica

Novi Sad u iščekivanju skupa transvestita Foto: N. N. Travica

Stotinak policajaca čuvalo je muškarca i devojku preobučene u suprotne polove na Trgu slobode u Novom Sadu. Iako se očekivalo da će na skupu koji je trebalo da podseti na sve ubijene trans rodne osobe u svetu doći nekoliko stotina građana, u centar grada došli su samo organizatori.
Jedan od organizatora obučen u ženu koji se predstavio kao Danijel  Pinter rekao je da su on i njegova prijateljica organizovali događaj kako bi ukazali na činjenicu da svi možemo lepo zajedno da živimo bez obzira da li se jedni drugima dopadamo, ili ne, a po najmanje imamo potrebu da se zbog različitosti koljemo.

Okupljanje u znak sećanja na žrtve trans fobije Foto: N. N. Travica

Okupljanje u znak sećanja na žrtve trans fobije Foto: N. N. Travica

"Ja nisam trandža, niti traseksualac.Došao sam na ovaj dan kako bih podsetio na sva dešavanja koja prate ove ljude iako mojih drugarica i drugova nema. Iako se radi o njima i njihovom zdravlju i njihovim životima niko od LGBT populacije danas nije došao niti su osetili potrebu da nas podrže, iako će sutra biti pretučeni.Imao sam hrabrosti čak da uđem u ulogu transvestita iako u tome nisam dovoljno ubedljiv, rekao je Danijel Pinter ispred katoličke porte gde se obratio okupljenim novinarima.

Okupljanje u znak sećanja na žrtve trans fobije Foto: N. N. Travica

Okupljanje u znak sećanja na žrtve trans fobije Foto: N. N. Travica

On je istakao da veruje da će iduće godine na Međunarodni dan transeksualnih osoba doći upravo oni. Nakon što se obratio okupljenim ljudima on se prisetio ubijenog transeksualca zvanog Merlinka koji je po njegovom ubeđenju gleda negde iz raja.
Organizatori ovog skupa posle svega zapalili su sveće i razvukli transparent na kome je pisalo "Hajde da se setimo žrtava trans fobije" na kome je stajala gej zastava.
Oni su tom prilikom ostavili i osušeni buket cveća. Pošto je Danijel na sebi nosio perje, vetar ga je razduvao pa je oko celog skupa po trgu leteo sastav ogrlice.
Policija organizatorima nije dozvolila da šetaju gradom.

Mesto na kome će biti održano okupljanje

Mesto na kome će biti održano okupljanje | Foto: N. N. Travica

U prošlogodišnjem izveštaju projekta Transgender Europe‘s Trans Murder Monitoring povodom 15. Međunarodnog dana sećanja na transrodne osobe, objavljen je podatak da je najveći broj ubistava transrodnih osoba upravo u naprednim zemljama, koje imaju najprogresivnije zakone u vezi sa LGBT pravima. Na vodećim mestima po ubistvima transrodnih osoba nalaze se Brazil i Meksiko.
Poslednji komentari
  • jana Vreme: 20.11.2014 11:27h

    Šta je sledeće? Skup pedofila?

  • branko1 Vreme: 20.11.2014 11:51h

    Idemo dalje.Prvo gejevi u Beogradu,sada transversisti u N.Sadu,sutra pedofili u nekom drugom gradu.Tu su I sadisti,nekrofili,........Ima toga koliko hoćeš,pa će svi naši gradovi,u ime EU "demokratije"i "sloboda" biti zastupljeni.Nagledaćemo se mi svega I svačega samo da bi zadovoljili tu u...nu EU.Napred "demokratske"europske, supozitorije

  • begecka nana Vreme: 21.11.2014 12:37h

    E sad lepo ispostaviti racun za angazovanje 100 policajaca za obezbedjivanje ovo dvoje jesam-nisam transeksualaca na ovom "skupu"- nije lepo da ja placam usluge koje ne koristim!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP