Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MALO, MALO, PA U APS

Na šljunku obrnuo 56 miliona!

Autor: M. D. | 24.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 7

Slaviša Purić (54), njegova supruga Svetlana (53) i Ljiljana Jokić (42) uhapšeni su zbog sumnje da su prodavali šljunak bez saglasnosti države i tako pribavili sebi korist od oko 56 miliona dinara.

Slaviša Purić (54)

Slaviša Purić (54)

- Beogradska policija je, po nalogu zamenika višeg javnog tužioca u Beogradu, privela više osoba, zbog sumnje da su zloupotrebili položaj kao odgovorna lica. Postoji sumnja da su oni kao rukovodioci Privrednog društva “SP kapital plus“, bez posebne saglasnosti za eksploataciju rečnog šljunka i peska koju izdaju nadležne državne institucije, organizovali eksploataciju, deponovanje i dalju prodaju šljunka i peska iz Save i Dunava - saznaje “Alo!”.


Kako navode u policiji, iako se radi o javnom vodnom dobru Republike Srbije, osumnjičeni su izvukli oko 64.000 kubnih metara šljunka i oko 12.000 kubnih metara peska.

- Deo eksploatisanog i prodatog šljunka i peska evidentirali su u poslovnoj dokumentaciji, a istovremeno su neutvrđenu količinu eksploatisali i prodavali bez dokumentacije. Na taj način su, sebi i Privrednom društvu, pribavili oko 56.600.000 dinara. Od prisvojenog iznosa novca nisu, shodno Zakonu o vodama i Uredbi o visini naknade za vode za 2012. godinu, uplatili naknadu od 3.700.000 dinara na račun Republičke direkcije za vode, i za ovaj iznos naneli su štetu budžetu Republike Srbije i Republičkoj direkciji za vode - kažu u policiji.
Poslednji komentari
  • Dragan Vreme: 24.07.2014 08:40h

    Šta to se nije znalo do sada?Nikood inspektora ili nadležnih organa nije kontrolisao poslovanje?Koga bre i dokle će te da zavaravate?Sve u lancu koji nisu radili ili nisu hteli da rade svoj posao napolje iz službe,a ako se utvrdi i da su plaćeni za ćutanje ili okretanje glave, onda zna se zatvor.

  • koko Vreme: 24.07.2014 08:50h

    podjite malo niz Drinu , koliko je izvučeno iz Drine javnog dobra svih nas iprelilo se u džepove privatnika! npr. oko Loznice.

  • Bojan Vreme: 24.07.2014 11:53h

    Gospodo, navedena sljunak mafija je unistila 6 mosta na Juznoj Moravi od Bujanovca do Vladicinog Hana I vise od 10 mostova na lokalnim rekama, potocima, unistili su nebrojano propusta I kilometara puta. Neki Saba Belca iz Bujanovca, Bici iz Bujanovca, Atom iz Vranja, Juzna Morava iz Vranja, Kace iz Davidovca I jos 30 I vise njih je napravilo stetu od cca 15 miliona evra drzavi Srbiji. Postali su bogatasi ne placajuci rudne rente-takse, pdv, doprinose radnicima, poreze, unistavajuci putnu mrezu teretnim kamionima koji su pretovareni do iznemoglosti. Svi su politicki angazovani, prelaze iz stranke u stranku, uvek su u stranci koja je na vlasti. Rat lopovima, unistivacima Srbije. Bojan

  • Aleksa Vreme: 24.07.2014 12:11h

    Ima takvih likova jos , krenite malo dunavom uzvodno , pored Novog Sada ...

  • Burgija Vreme: 24.07.2014 12:53h

    Svaka cast

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP