Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SKANDAL!

Na Zlatiboru možeš i da umreš, lekara ni za lek!

Autor: S. Vojinović | 02.11.2013 - 14:56:00h | Komentara: 2

U jednom od najvećih, a trenutno i najposećenijih turističkih centara na Zlatiboru, možeš bukvalno da umreš, a da ti niko od nadležnih iz lekarskih službi sa ove planine, Čajetine i Užica ne pritekne u pomoć!

zlatibor

To se upravo danas oko 14 sati dogodilo u samom centru Zlatibora u novotootvorenoj prodavnici "Maksi", kada je žena, inače, dijabetičar, pala naočigled zaposlenih i mušterija.


- Ženi je u trenutku pozlilo kada je zatražila čokoladicu na kasi i samo je pala. Istog trenutka, poslovođa je pozvao dežurnog lekara na Zlatiboru i nadležne zdravstvene ustanove u Čajetini i Užicu, ali oni su na vrlo drzak način, kako nam je rečeno, rekli da ne mogu da dođu jer nemaju vozilo, već da ženu dovezu nekim kolima. Međutim, ona je bila u dijabet komi, to je slično napadu epilepsije, koji izaziva pad šećera. Ponovo smo zvali više puta iste te ustanove i odgovorili su da ne mogu da dođu. Pukom srećom, tu se našao jedan lekar, inače stomatolog, koji je tek posle sat i po  uspeo da osvesti ženu unošenjem meda u usta. Ona je odmah prevezena u najbliži Dom zdravlja u Čigoti - ispričali su očevici za Alo.rs.

Pozvali smo Milana Stamatovića, predsednika opštine Čajetina, koji je odgovornost prebacio na Užice i Ministarstvo zdravlja.

"To je strašno, ali nismo mi krivi. Nama Ministarstvo zdravlja određuje broj zdravstvenih radnika, shodno broju stanovnika i gostiju. Ako nije bilo vozila u Čajetini, nadležno je Užice", rekao je prvi čovek Čajetine.


Gradonačelnik Užica Saša Milošević, koji je inače, prvi reagovao kada smo ga pozvali u vezi ove situacije, prokomentarisao je: "Evo, ja ću odmah da vidim što se dešava. Mi imamo četiri-pet sanitetskih vozila, ali ako je i u Užicu rečeno da nema vozila saniteta, kao što kažete, onda je to tačno. Evo, ja ću odmah da pozovem lekare iz Zdravstvenog centra Užice i ukoliko dođe kod nas, ženi će odmah biti ukazana pomoć", izjavio je Milošević.
Danas smo pozvali Ministarstvo zdravlja, ali ni ministarka Slavica Đukić-Dejanović, ni državni sekretar Vladan Đukić, nisu odgovarali na pozive novinara Alo.rs.
 
Poslednji komentari
  • Marija Vreme: 02.11.2013 17:06h

    Povraca mi se na zdravstveni sistem Srbije! Dr

  • Sasa Vreme: 03.11.2013 09:53h

    To je potpuno tacno!!! Na Zlatiboru ne radi nijedna sluzba koja moze da pruzi prvu pomoc pacijentu. Moj ucenik je slomio ruku poslednjeg dana ekskurzije a kad smo pozvali ambulantu na Zlatiboru , rekli su nam "Vodite dete u Uzice", sto smo mi i ucinili . Ne dao Bog dragi , da je dete izgubilo svest, ko zna sta bi bilo sa njim dok bismo mi autobusom , otisli do Uzica!!! Sramota za Zlatibor , tzv.turisticki centar!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP