Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MITRA ĐORĐEVIĆ DOBILA DOŽIVOTNU

Nahuškala sina da joj ubije muža!

Autor: B. Jelovac | 07.07.2013 - 22:35:00h | Komentara: 1

Apelacioni sud u švajcarskom gradu Belinkona osudio je Mitru Đorđević (50) na doživotni zatvor zbog podstrekivanja svog sina Dalibora (19) na ubistvo njenog supruga Arnoa Garatija (46).

Nagovorila sina da ubije očuha:  Mitra Đorđević

Nagovorila sina da ubije očuha: Mitra Đorđević

U slučaju u kojem tamošnji mediji njenog sina, koji je u vreme ubistva imao svega 16 godina, nazivaju „autorom jednog od najkrvavijih zločina u novijoj istoriji Švajcarske“, usledio je neočekivani obrt jer je Mitra bila oslobođena optužbi i na preispitivanje presude nije ni doputovala iz Srbije.


Mitra neće u srpski zatvor!
 

Mitra se od avgusta prošle godine, kada je oslobođena na prvom suđenju, nalazi u Srbiji i navodno je lošeg zdravlja. Preko svog advokata Pjetra Pelegrinija je poručila da je spremna da dođe u kanton Tičino i da dokaže svoju nevinost, ako joj lekari dozvole. Kako joj se ovog puta sudilo u odsustvu, ona ima pravo na ponavljanje suđenja. Međutim, u švajcarskoj se spekuliše o tome gde će služiti kaznu. Njen advokat je izjavio da će, ako dođe do toga, Mitra svakako pre odabrati da bude iza švajcarskih rešetaka.

- Uvereni smo da nije ubio očuha na sopstvenu inicijativu. Ona je jedina imala finansijsku korist od smrti Garatija, dobila je njegovu penziju i ostali novac i besramno je podstakla sopstveno dete da ga ubije iz pohlepe - saopštilo je krivično veće.

Ovog puta, sud je raspolagao telefonskim listinzima, koji su pokazali da su majka i sin bili u intenzivnom kontaktu u vreme ubistva, iako je ona bila u Srbiji. Nesrećni Dalibor, koga se Mitra odrekla posle ubistva, doveden je iz zatvora kako bi dao iskaz, ali je i ovog puta negirao da je ona išta imala s ubistvom. Dalibor je osuđen na četiri godine zatvora i odrekao se prava na žalbu.
Kao maloletniku u vreme zločina, omogućeno mu je da kada odsluži polovinu kazne izađe na uslovnu slobodu. Kako je dobar deo odležao, on bi danas trebalo da bude pušten iz zatvora, a švajcarski organi će ga zatim deportovati u Srbiju. Dalibor je 1. jula 2011. nožem tri puta ubo svog očuha Arnoa u leđa. Bezuspešno je pokušao da telo uništi kiselinom i izbeljivačem, tako da mu je na kraju sekirom odsekao noge i ostale delove tela i spakovao sve u kofer.

Sahrana  Arnoa  Garatija

Sahrana Arnoa Garatija

Četiri dana posle ubistva, tražio je pomoć od poznanika Portugalca Marija Paiva i izvesnog kosovskog Albanca Kenija R., sa kojima je radio u jednoj samoposluzi. Međutim, Albanac se premišljao izgovarajući se da mu je automobil pokvaren, a potom je i od psihijatra zatražio savet, nakon čega je sve prijavio policiji. Dalibor je priznao zločin i pokušao da skine krivicu sa prijatelja, koji su uzeli po 1.500 franaka za posao, ali je Apelacioni sud Portugalca osudio na 16 meseci, dok je Albanac ponovo oslobođen.
Poslednji komentari
  • milojevic zivojin Vreme: 08.07.2013 10:45h

    svaka rec je suvisna.dali se moze znati odakle je ova zena iz srbije

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP