Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

RODITELJI UZNEMIRENI ZBOG POKUŠAJA SAMOUBISTVA DVE UČENICE

Nakon pisanja „Alo!” Veljović obilazi školu

Autor: N. N. Travica | 07.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Nakon poslednjeg nemilog događaja u novosadskoj Osnovnoj školi „Jožef Atila“, kada se se dve učenice sedmog razreda našle u školskom toaletu, gde su planirale zajedničku smrt tako što će iseći vene, danas će tu ustanovu posetiti gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa direktorom policije Miloradom Veljovićem i načelnikom Policijske uprave Novi Sad Stevanom Krstićem.

O.Š. „Jožef Atila“ u Novom Sadu

O.Š. „Jožef Atila“ u Novom Sadu

Prilikom posete, oni će sa direktorom, stručnim saradnicima i predstavnikom Saveta roditelja razgovarati o bezbednosti dece koja pohađaju tu ustanovu.
Četrnaestogodišnja učenica koja je pokušala da preseče sebi vene, posle ukazane pomoći u Dečjoj bolnici, puštena je na kućno lečenje.

Druga devojčica odustala je od namere kada je videla kako iz ruke njene drugarice šiklja krv. Posle oporavka obe su se vratile da pohađaju nastavu. Roditelji učenika ove škole očekuju da današnja poseta čelnih ljudi grada i policije doprinese sagledavanju prave slike stanja u školi, što je prvenstveno u interesu dece.

- Ispred ličnih interesa pojedinih zaposlenih moramo da stavimo bezbednost i zdravlje naše dece. Da „Alo!“ nije obelodanio ovaj događaj, za njega javnost verovatno nikada ne bi ni saznala - rekao nam je Borislav Bojić, otac troje učenika te škole.

Iz škole su juče za „Alo!“ u pismenoj izjavi naglasili da su oni postupili u skladu sa posebnim protokolom za zaštitu dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. „Pedagoško-psihološka služba u saradnji sa timom radi svoj posao profesionalno, u najboljem interesu dece, a u skladu sa etičkim kodeksom profesije, poštujući Zakon o zaštiti podataka o ličnosti i Zakon o zabrani diskriminacije”, stoji u dopisu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP