Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PRIČE IZ POLICIJSKE STANICE

Napadače na Čedu odao pas!

Autor: Milan Dudvarski | 18.01.2015 - 10:00:00h | Komentara: 3

Dok su se brzo približavali Čedomiru Jovanoviću, lideru LDP-a, koji je parkirao džip ispred kuće svog tasta Mijata Savića, dvojica „zemunaca“ su počela da mu upućuju glasne uvrede i pretnje. Jovanović, koji je procenio da je bolje da izbegne sukob, uskočio je u svoji džip i odjurio, dok je njegov tast iskoristio pometnju i mobilnim telefonom uspeo da fotografiše huligane. Zemunska policija je obaveštena o pokušaju napada i počela je potera...

Čedomir Jovanović

"Saradnik" policije prepoznao psa ćiji su vlasnici napali Jovanovića | Foto: Vesna Lalić

Prema rečima Željka Bure, načelnika zemunske policije, i Zorana Ružića, šefa kriminalističke policije Zemun, otkrivanje dvojice huligana nije bilo nimalo lako jer su fotografije bile neupotrebljive, budući da se na njima video samo beli stafordski terijer.

MUP Zemun

Ovde ne želite da prespavate: Jedna od ćelija u zemunskoj policiji | Foto: Dušan Milenković

 
- Jedini način je bio da počnemo da se raspitujemo u veterinarskim stanicama i kod odgajivača. Tražili smo psa dan i noć. Srećom, javio nam se naš „saradnik“ i rekao da je video takvog psa. Otišli smo na kućnu adresu. Kuc, kuc - niko ne otvara. Međutim, sunce nas je ogrejalo kada smo čuli lavež i kada smo preko ograde videli belog staforda sa fotografije - kaže Ružić, koji je sa načelnikom Burom najzaslužniji što zemunska policija još gaji stari efikasan metod rada, koji podrazumeva uzajamno poštovanje građana i ljudi u uniformi.

staford

Načelnik Bura kaže da je sa Ružićem ustanovio pravilo koje je na snazi već 15 godina, da se svaki novi policajac koji dođe kod njih u stanicu prvo pošalje na obuku u zemunsku kriminalističku policiju.

- Tako vidimo ko ima afinitete da nastavi da radi tu, a ko ima predispozicije da radi neke druge poslove u okviru naše stanice. Tako ih onda i raspoređujemo. Recimo, nekoliko policajaca i policajki su se pokazali kao dobri u rešavanju problema porodičnog nasilja. Njih smo, zajedno sa centrom za socijalni rad, obučili kako da postupaju sa žrtvama porodičnog nasilja - navodi Bura.

MUP Zemun

Najzaslužniji za ugled zemunske policije: Bura i Ružić | Foto: Dušan Milenković

RUMUNI DRUMSKI RAZBOJNICI

U zemunskoj stanici prepričavaju i slučaj sa rumunskim državljanima koji su na autoputu pljačkali vozače.
- Oni zaustave vozača jer navodno imaju problem sa vozilom. Dok se vozač bakće oko njihovog automobila, jedan od Rumuna ode do tuđeg vozila i uzme torbicu, telefone, šta god mu padne pod ruku. Zatim ulete u njihov automobil i pobegnu. Potom prođu sa druge strane autoputa i prebace preko kolovoza dokumenta i sve ono što im ne treba i pobegnu. I tako sve dok ih, naravno, nismo uhvatili - pričaju naši sagovornici.

Osim toga, on navodi da zemunska policija konačno ima odličnu saradnju sa Trećim osnovnim tužilaštvom.

- Čim je na čelo tužilaštva stupio Boris Pavlović, mi smo održali sastanak na kojem smo definisali probleme. Ubrzo smo ih prevazišli i krenuli u vrlo efikasan rad sa punim obostranim razumevanjem. Nema nesporazuma i sve predmete gledamo da rešimo efikasno i brzo, a to ne može da se uradi bez dobre saradnje policije, tužilaštva i suda - istakao je načelnik zemunske policije, koji je u službi još od 1984. godine.

Šef kriminalističke policije Zoran Ružić kaže da je velika stvar što su u školama postavljene kamere i što u njima postoje školski policajci.
- Primetili smo da su, kao i svuda, dileri droge sve mlađi i da je to veliki problem. Veći dileri koriste maloletnike i tako se kriju iza njih. Ipak, zahvaljujući kamerama, sada imamo priličnu kontrolu nad školama i tako sprečavamo dilovanje droge u školi, dok sa druge strane otkrivamo te veće dilere. Srećom, na našoj teritoriji nije primećena veća kriminalna grupa. Bilo je pokušaja formiranja bandi nakon rasturanja zemunskog klana, ali smo to u startu sprečili - ispričao je Ružić.

MUP Zemun

MUP Zemun | Foto: Dušan Milenković

„Štangliranje“ Teofila Pančića
Iz samo njima znanog razloga, dvojica mladića su na zemunskom Muharu štanglama napali novinara Teofila Pančića, a zatim pobegli kada im se suprotstavio.

Teofil Pančić

Novinar pretučena na Muharu: Teofil Pančić | Foto: R. Getel

 


- Dobili smo prijavu da je napadnut novinar. Počeli smo da pregledamo snimke bezbednosnih kamera, ali ni na jednom snimku se nisu videli kako treba, kao da su znali položaj svih kamera. Ipak, jedan naš „saradnik“ nam je javio da je baš u to vreme kroz park protrčao mladić koji je viknuo svom poznaniku da beži jer ga juri murija. Daljim radom smo utvrdili ko je to, pa smo ubrzo pronašli i njegovog drugara i priveli ih - priča Ružić, koji je u policiji još od 1992. godine.

Poslednji komentari
  • majku mu Vreme: 18.01.2015 17:00h

    samo šefovi zaslužni, pa gde je tu rad obične policije, inspektora i dr.

  • petar zemunac Vreme: 19.01.2015 08:29h

    sta god da napisem vicete napisati nije u skladu sa pravilima, sve sami cinkarosi ti vasi saradnici,nacelnice ti za cedu zivot dajes zato stote on i postavio na tu funkciju kad je bio na vlasti svi ste vi ista -------

  • stari zemunac iz silerove Vreme: 19.01.2015 08:46h

    nacelnice pa vi se sa cedom znate jos iz vremena dok je bio potpredsednik vlade sa kancelarijom u mojoj ulici obezbedjivali ste ga 100 puta ja sam vas licno video kod spasojevica pa vas je cedica nagradio da budete nacelnik policije a i njegov dozivotni cuvar evo ja cu vam dati informaciju cedin tast je tu kucu jevreja na sirokoj stazi oteo odnosno kupijo za 100evra i mi stari zemunci tu nepravdu nemozemo da trpimo i ti momci sto su ga vredjali to nisu huligani nego revoltirani gradjani,sve vas nacelnice treba pohapsiti zajedno sa cedom i njegovim tastom,pozdrav svima koji su protiv ovakvih licemera

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP