Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

VUKIČEVIĆ OSTAO

Napadači na Nemca pušteni iz pritvora!

Autor: Tanjug | 21.09.2014 - 11:49:00h | Komentara: 0

Viši sud u Beogradu ukinuo je pritvor Milošu Lindu (19) i Iliji V. (19) koji su uhapšeni nakon incidenta sa nemačkim državljaninom Denisom Honigom (27) prošlog vikenda na Zelenom vencu. U pritvoru je ostao Stefan Vukičević (22), koji je udario Honinga, nakon čega je ovaj pao i zadobio teške telesne povrede.

prebijanje Nemca

Portparol Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić rekla je danas Tanjugu da je na predlog tužioca sudija za prethodni postupak mladićima ukinuo pritvor jer više ne postoje razlozi zbog kojih im je pritvor bio odredjen.

Incident koji se desio pored kioska za pljeskavice zabeležen je kamerom video nadzora, a Miloš i Ilija nisu učestvovali u incidentu.

Mediji prenose da je Vukičević na saslušanju kod zamenika tužioca priznao da je udario Nemca, ali je rekao i da Miloš i Ilija, koji su sa njim privedeni prošle nedelje nisu učestvovali u napadu.

Inače, Honing je pre četitri dana specijalnim avionom transportovan iz Beograda u Nemačku. Prethodno ga je u Urgentnom centru, gde je operisan po prijemu, saslušao zamenik tužioca.

Vučićević i njegovi drugari su prvobitno bili osumnjičeni za krivična dela izazivanje nacionalne, rasne i verske mrnje i netrpeljivosti i teška telesna povreda, ali u daljem toku postupka će se videti ko ć ei za koje delo odgovarati.

Povodom pomenutih krivičnih dela, shodno Zakoniku o krivičnom postupku sprovode se istražne radnje, a ne klasična istraga.

Prema Krivicnom zakoniku, za krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Za krivično delo nanošenje teške telesne povrede zakonom je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina, a ukoliko nastupi trajno oštećenje zdravlja kazna može da bude do osam godina zatvora.

U tužilaštvu napominju da će kvalifikacija dela zavisiti od nalaza veštaka o vrsti i težini zadobijenih povreda kod oštećenog.

Honing je dosao u Beograd radi učešća na konferenciji o pravima LGBT populacije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP