Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

INCIDENT

Napadnuti meštani na
putu ka biralištu kod Zaječara!

Autor: Ag. | 23.06.2013 - 12:28:00h | Komentara: 0

Nekoliko meštana sela Velika Jasikova, kod Zaječara, napadnuto je danas kada su krenuli na biralište, kako bi glasali na lokalnim izborima, rečeno je agenciji Beta u policiji.

Policija

Policija intervenisala  uselu Veliko Jasikovo | Foto: Nebojša Marković

Kako je navedeno, nepoznati napadači izašli su iz kola i napali meštane na putu ka biralištu.

U selo Velika Jasikova otišla je policijska patrola i predstavnici Gradske izborne komisije.
U Zaječaru se danas održavaju vanredni lokalni izbori, pošto je vladajuća koalicija koju su predvodili Ujedinjeni regioni Srbije (URS) i gradonačelnik Boško Ničić izgubila većinu.
Za 50 odborničkih u gradskoj skupštini, Gradska izborna komisija proglasila je devet izbornih lista.
Kampanju su obeležili sukobi aktivista stranaka i policija je više puta intervenisala da bi sprečila obračun aktivista SNS-a i URS-a, koji je tražio da OEBS pošalje posmatrače.
Zaječar i okolinu su, inače, posetili i lideri stranačkih centrala, najviđeniji strančki funkcioneri su "prešpartavali" grad i okolinu, a na lokalnim medijima preovladavale stranačke poruke.
Grad je bio oblepljen strančkim plakatima, stranački barjaci su se vijorili na svakom koraku a nisu izostali ni pozivi međunarodnim i domaćim organizacijama kao i republičkim medijima da nadgledaju izborni tok.
Uprkos žestokim sukobima lokalnih aktivista, iz stranačkih centrala su istovremeno stizale poruke da to nema veze sa radom vlade i da je reč o nadmetanjima lokalnog karaktera.
Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je da on, premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić dobro sarađuju u vladi i da su dešavanja u izbornoj kampanji u Zaječaru lokalnog karaktera, a potpredsednik SNS Igor Mirković ocenio da je reč o nadmetanju lokalnih lista što nema veze sa ukupnom politikom vlade.
I Dinkić i Mirković su, gostujući nedavno u emisiji "Da-Možda-Ne" RTS-a, izrazili uverenje da će predstavnici njihovih stranaka pobediti na lokalnim izborima u Zaječaru.
"Ovo je lokalna kampanja i svaka stranka koristi kakvo god hoće sredstvo u njoj, ali suština je da u republičkoj vladi mi dobro sarađujemo - i Vučić i ja i Dačić", rekao je Dinkić komentarišući predizborne spotove na lokalnoj televiziji u kojima se biračima poručuje "nećete valjda glasati za Dinkićevu politiku, umesto za Vučićevu".
Mirović je rekao da pitanje lokalnih izbora u Zaječaru nema veze sa ukupnom politikom vlade i da očekuje pobedu SNS.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP