Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

VANDALIZAM

Napali vozača i
demolirali autobus

Autor: Tanjug | 13.11.2012 - 07:56:00h | Komentara: 3

Desetak vandala sinoć je napalo vozača GSP "Beograd" Dragana Arsenijevića i razbilo sva stakla na vratima autobusa, saopštio je Sindikat GSP "Nezavisniost".

Kako je navedeno, napad se dogodio oko 18:10 sati na stanici u Cvijićevoj ulici, neposredno iza raskrsnice sa ulicom Starine Novaka, na autobuskoj liniji 77.
Vozač nije povređen, ali je bio vidno uzrujan, a pričinjena je šteta u iznosu većem od 100.000 dinara.
Kako je navedeno, napadu na vozača prethodila je verbalna rasprava zbog situacije u saobraćaju.

Dečaka je udario autobus 47

Incident se desio na liniji  77 | Foto: (ilustracija)

"Vođa vandala, koji se zove Nikola, prelazio je sa devojkom Cvijićevu ulicu na pešačkom prelazu, ali kada ga je vozač autobusa opomenuo da ubrza prelazak - on se namerno vratio i verbalno i fizički je napao vozača, a u demoliranju autobusa su mu pomogli drugovi", kaže se u saopštenju.
Sindikat GSP "Nezavisnost" pretpostavlja da će video snimak kamera na pomenutoj raskrsnici pomoći da se identifikuje neko od tih desetak napadača.
Taj sindikat je pozvao nadležne da razmotre njihov zvaničan zahtev za dobijanje statusa službenog lica, upućen sredinom septembra.
"Ovo je takođe podsetnik na opasnosti sa kojima se naši vozači mogu susresti tokom dnevnog rada ili noću po celom gradu i prigradskim naseljima. Sreća da niko nije povređen u ovom bezumnom napadu. Počinioci ove štete su bezobzirni pojedinci koje će, nadamo se, brzo uhapsiti organi vlasti i dovesti ih pred lice pravde", kaže se u saopštenju.
Poslednji komentari
  • Vasilije Vreme: 13.11.2012 11:59h

    Ponašanje vozača GSP-a, koji požuruje pešaka na pešačkom prelazu (?!) je BAHATO I NEPOTREBNO i predstavlja direktnu posledicu PRITISKA I ZAHTEVA POSLODAVCA, da radnici GSP-a treba da "prosvećuju" narod, bilo kao "usmerivači" putnika na koja vrata treba da ulaze/izlaze (??!!), bilo kao "sprečavači" putnika bez karte da ne uđu ponovo u vozilo, kada ih fizički izbaci komunalna policija(??!!. Opširnije se može pogledati na snimku konferencije za novinare "Istina o GSP-u" (38:30), održanoj 17.10.2012. u Medija centru, link:http://www.webtv.rs/play/46417/istina-o-jkp-u-gsp-beograd. Svaki NORMALAN čovek zna da pešak ima prvenstvo na pešačkom prelazu ! Činjenica da vozač nije povređen, nego da je samo vozilo demolirano, navodi na zaključak da je u pitanju revolt prema preduzeću koje se iživljava nad korisnicima javnog prevoza !!!

  • Nemanja Vreme: 13.11.2012 19:23h

    Izigravajući žrtve još će vozaći GSP iskoristiti sopstvenu bahatost da bi dobili status službenog lica. Fizički napadnut od strane nekoliko osoba a nepovredjen? Svašta!

  • marko Vreme: 14.11.2012 14:56h

    bahatost vozaca gsp u saobracaju je neopisiva. njihovo kretanje sa stanica je ubilacko. daju migavac i krecu ko kamikaze. svi, ma sigurno 80% vozaca, pusta da autobus ili trolejbus krenu sa stanice kad su to u mogucnosti. ali oni krecu bez pardona i kad ste vi uporedo sa njima, vec kod samog vozaca, kada i niste u mogucnosti da utvrdite da li on jos prima putnike ili krece. bezobrazno vas iseku i ako ste malo opusteniji odnece vam krilo sigurno. posle ce biti vi ste krivi jer niste postovali gsp prevoz u izlasku sa stanice. mi iz beograda znama za ovaj bezobrazluk pa smo oprezni, ali jadni ljudi koji dodju u beograd ne znaju pa cesto nastradaju. zbog ovoga *bar 50% vozaca) je dobilo batine a dobijace ih jos, jer su sile samo dok su u ogromnom autobusu. odvratni su gadovi. posle kukumavce i pricaju nam bajke.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP