Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

BOLESNO

Napao fotoreportera jer ga nema na slikama

Autor: A. Bajrović | 22.04.2015 - 14:04:00h | Komentara: 2

Novopazarska policija uhapsila je danas Vladimira Kljajića (37) iz ovog grada, koji je naneo lakše povrede fotoreporteru Senadu Župljaninu, zaposlenom u Informativnom odeljenju lokalne samouprave.

Vladimir Kljajić, odnosno Samir Ljajić

Vladimir Kljajić, odnosno Samir Ljajić | Foto: facebook

Župljanin kaže da ga je Kljajić napao jer je bio nezadovoljan činjenicom da ga nema na fotografijama koje su prethodnog dana objavljene na sajtu grada prilikom posete premijera Aleksandra Vučića.

Vladimir, koji je poslednjih godina živeo u Italiji, ranije se zvao Samir Ljajić, ali je pre nekoliko godina promenio ime i prezime u zvaničnim dokumentima, a od ranije je poznat policiji.
On nije u zvaničnom gradskom obezbeđenju, ali je poslednjih meseci često viđan u lokalnoj samoupravi u društvu gradonačelnika i ostalih lokalnih funkcionera, kao i na ostalim javnim skupovima.

Serija incidenata

u Novom Pazaru

Pre mesec dana pred početak zasedanja novopazarske skupštine pripadnik obezbeđenja udario je odbornika opozicione Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.
Naime, do incidenta je došlo nakon verbalnog sukoba između odbornika Sabahudina Ramovića i člana obezbeđenja gradske uprave Asmira Ljajića, brata Vladimira Kljajića (Samira Ljajića).

- Čekao sam u hodniku sa ostalim kolegama da fotografišem posetu ambasadora kod gradonačelnika, kada je on nasrnuo na mene. Najpre me je verbalno vređao, psovao, pretio da će me naučiti pameti, jer ga nema na fotografijama sa premijerom Aleksandrom Vučićem, ministrom Rasimom Ljajićem i ostalim gostima koji su prethodnog dana posetili Novi Pazar, a koje sam objavio na sajtu grada. Na moju konstataciju da ja samo radim svoj posao on me je dva puta ošamario, a kada sam pao, udario me je nogom u predelu grudi. Kolege su prišle da me odbrane, a on je otišao niz stepenice rekavši mi da je ovo samo početak i da ću ga zapamtiti. Rane od udaraca će sigurno proći, ali će ožiljak na srcu ostati, jer nisam ovo zaslužio. Dao sam sebe maksimalno poslu, bio predan i žao mi je da mi se nešto ovako desi - priča Župljanin, koji je i dopisnik Sportskog žurnala.

Senad Župljanin

Senad Župljanin | Foto: A. Bajrović

On dodaje da ovo nije prvi put da ima problema sa Kljajićem, jer je on i nedavno prilkom dženaze tragično nastradalom doktoru Dževadu Ljajiću takođe bio nezadovoljan što ga nema na fotografijama.
- Tada me je zvao njegov brat, koji radi u obezbeđenju lokalne samouprave da me pita ko je Samira izbrisao sa fotografija. Iako sam mu tvrdio da nisam nikoga brisao, on mi je rekao da će skinuti glavu onom ko je to uradio - kaže Župljanin.

Vladimir Kljajić, odnosno Samir Ljajić

Vladimir Kljajić, odnosno Samir Ljajić | Foto: facebook

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić osudio je napad na Župljanina i tražio od policije i tužilaštva da hitno reaguju.
- Tražim da se ovaj slučaj u potpunosti rasvetli, a da se počinioci adekvatno

Kljajić (Lajić):
Hvala Ljajiću!

Na Fejsbuk profilu uhapšenog Vladimira Kljajića (Samir Ljajić) pojavio se sinoć status koji je uputio ministru Rasimu Ljajiću.
- Poštovani ministre evo zatvorio si me zbog lažnih informacija koje si dobio od ljudi koji ti svaki dan majku psuju. Hvala ti puno za ovaj postupak, a to je hvala meni koji sam tu tri meseca i koji nikada loše nista nije uradio za stranku i mojoj familiji koji smo ginuli za tvoju stranku -  piše u ovom statusu.

kazne kako bi se sprečili dalji nemili događaji i ataci na ovu profesiju. Ovaj incident je samo vrhunac terora koji ova grupa već nedeljama vrši nad funkcionerima, odbornicima i zaposlenim licima u Gradskoj upravi i javnim preduzećima. Zato što niko od odgovornih lica iz opštine, zbog straha koji im je zadala ova grupa, danima nije smeo da reaguje, to sam nažalost ja morao danas da učinim. Ovakvo ponašanje pojedinaca je nedopustivo i neophodno je da policija, pravosuđe i Gradska uprava pokrenu sve mehanizme kako bi se stalo na put ovim izgrednicima - rekao je Ljajić.
Napad na Župljanina najoštrije je osudilo i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) tražeći da se prema napadaču preduzmu zakonom predviđene sankcije.
Poslednji komentari
  • dragan Vreme: 22.04.2015 15:45h

    Dobro vi niste napravili istu gresku :)

  • cane Vreme: 23.04.2015 03:12h

    Ako plaća porez ne treba da je diraju. Pogotovo ako ne plate

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP