Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

KAO U MIDERU

Napeta atmosfera na početku suđenja Miškoviću

Autor: I. M. | 10.02.2015 - 17:19:00h | Komentara: 0

Početak objedinjenog suđenja vlasniku Delte Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, vlasniku “Nibens” grupe Milu Đuraškoviću, kao i još 12 optuženih protekao je u napetoj atmosferi. Osim što su optuženi ponovo doveli u pitanje optužnice, rasprava je kulminirala zbog manjka prostora u sudnici, ali i zbog prisustva stranih posmatrača.

Miroslav Mišković

Miroslav Mišković | Foto: E. Čonkić

- Ja razumem jezik optužnice, ali njen predmet ne. Šteta je što ovde ne dođu studenti ekonomskih fakulteta da čuju kako odgovaraju vodeći srpski privrednici. Sve radnje za koje me teretite su bile zakonite i za tako nešto mogu da budem optužen samo u Srbiji, što potvrđuju i eminetne ekonomske insitucije. O ovom suđenju će pisati u istoriji srpskog pravosuđa - kazao je Miroslav Mišković tokom iznošenja odbrane.

Njegov sin Marko saopštio je da je otkazao punomoćje svom advokatu, a potom zatražio od suda da mu obezbedi branioca po službenoj dužnosti.

- Očigledno je da se meni ne dozvoljava da dokažem da nisam kriminalac kakav sam predstavljen u medijima na naslovnim staranama. Sud mi je uništio dobar deo života, a tužilac dobar deo vremena. Verujem u boga, i on mi je najveći tužilac - rekao je mlađi Mišković.

Polemika je kulminirala zbog prisustva stranih posmatrača, za koje je sudija Ilić rekao da su dobrodošli, ali samo kao publika, a ne učesnici u postupku.

- U našem zakonu ne postoji kategorija posmatrača. Mogu sedeti u publici, a prevodioca neka obezbede sami. To je vaša stvar. Zahteve odbrane o njihovom prisustvu doživljavam kao pritisak na veće - naveo je sudija Ilić, a potom obavestio da će se suđenja vratiti u zgradu Specijalnog suda jer su neki advokati juče morali da sede u publici zbog manjka prostora.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP